Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Domorodci v Peru zlynčovali Kanaďana (†41)! Byla to krevní msta za vraždu šamanky

Autor: rc - 
23. dubna 2018
18:48

Do Jižní Ameriky odjel, aby studoval přírodní medicínu přímo u peruánské šamanky. Ovšem cesta za osvětou skončila pro Kanaďana Sebastiana Woodroffea tragicky. Na internetu se objevilo video, v němž ho domorodci lynčují. Podle všeho šlo o krevní mstu. Jednačtyřicetiletý muž měl zavraždit jejich šamanku.

Sebastian Woodroffe odjel do jihoamerického státu Peru, aby tam studoval přírodní medicínu. Tu měl studovat přímo u domorodého kmene Šipibo-Konibo, který žije na severovýchodě Peru a je známý tím, že užívá k léčbě psychoaktivních rostlin ayahuasca.

Cesta do amazonských lesů však pro jednačtyřicetiletého Kanaďana skončila tragicky. Domorodý kmen Woodroffea obvinil, že zastřelil jejich šamanku Oliviu Arevalo (†81). Žena zemřela ve svém domě ve čtvrtek poté, co ji zasáhly dva výstřely. Ze smrti uznávané šamanky domorodci obvinili Woodroffea. Muži uvázali kolem krku provaz a táhli ho skrz amazonský prales. Jeho lynčování bylo zachyceno na mobilní kameru a publikováno na internetu. Ve videu je vidět, jak zakrvácený prosí o milost. V posledních minutách videa však už jen nehybně leží v blátě. Jeho tělo bylo nalezeno v mělkém hrobě v sobotu a to necelý kilometr od domova zavražděné šamanky.

„Tělo bylo zcela identifikováno (jako Sebastian Woodroffe) použitím otisků prstů,“ řekl DailyMailu generál Jorge Lam. V případě vraždy nebyl zatím nikdo zatčen. „Neodpočineme si, dokud obě vraždy, domorodé ženy, stejně tak kanadského muže, nebudou vyřešeny,“ řekl pro Reuters Ricardo Palma Jimenez, hlavní žalobce kraje Ucayali. „Jsme mírumilovní lidé, kteří vždy žili v harmonii s přírodou. Máme však malou důvěru v policii, a to proto, že zločiny vedené proti nám nebyly nikdy potrestány,“ obhajuje svůj lid Ronald Suárez, nejvyšší autorita kmene Šipibo-Konibo. Kmen v současné chvíli tvoří 40 000 lidí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 24. dubna 2018 14:02 )

Kdy tam asi vyrazí Amíci potlačit xenofobii a šířit demokracii?

naidka ( 24. dubna 2018 10:44 )

Že jo. Taková sympatická babička.

naidka ( 24. dubna 2018 10:41 )

Technický (ale jen technický) pokrok pokročil i mezi primitivy, když se tam vyskytl někdo s kamerou.

Kasandra ( 23. dubna 2018 23:39 )

ayahuasca

janka69 ( 23. dubna 2018 22:27 )

len blázon ide k takýmto zvieratám do džungle... | čo čakal od nich keď uctievajú šamana ?? čisté zlo ?!

Zobrazit celou diskusi