Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Německem opět hýbe nenávist vůči Židům? Útočníci napadli muže v jarmulkách

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, ivm - 
18. dubna 2018
17:52

Trojice neznámých útočníků napadla v Berlíně dva mladíky, kteří měli na hlavě jarmulky, tradiční židovské pokrývky hlavy. Jedním z napadených byl Izraelec, který incident natočil, napsala ve středu agentura DPA. Útok důrazně odsoudila kancléřka Angela Merkelová (CDU), podle níž bude proti antisemitismu Německo postupovat se vší tvrdostí a rozhodností.

Útok se odehrál v úterý večer v berlínské čtvrti Prenzlauer Berg. Izraelec se svým německým doprovodem se nejdříve stali terčem antisemitských urážek, poté si jeden z útočníků sundal pásek a začal jím dvojici mlátit.

Z videa, které se mezitím po internetu rozšířilo, je patrné, že útočník na své oběti arabsky křičí „Žid“. Trojice agresorů poté utekla.

Případ v Německu, které si je dodnes jasně vědomo své zodpovědnosti za holokaust, vzbudil pobouření. Útok odsoudila řada politiků, včetně Merkelové, která ho označila za hroznou událost.

„Boj proti takovým antisemitským výtržnostem musíme vyhrát,“ zdůraznila kancléřka na odpolední tiskové konferenci po jednání s premiéry spolkových zemí na území bývalého východního Německa. „Spolková vláda pro to udělá všechno,“ poznamenala také.

Video  Rok poté: Berlín odhalil památník obětem teroristického útoku.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený, reuters, hudba: hudebnibanka.cz/Martin Haene, Lisle Moore - Nebula
Video se připravuje ...

Zdeněk Kopečný ( 20. dubna 2018 20:29 )

georg7, bylo by dobré to tady nehrotit, mohlo by se stát, že by pisatel byl někde vyzván k podání vysvětlení. Rozumíme si?

Zdeněk Kopečný ( 20. dubna 2018 20:22 )

Lichvářství Židů je vcelku mýtus. Mezi nimi byli bohatí, ale i chudí. Jejich náboženství a rituály, ano, byli zkrátka "jiní". Někteří jim přičítali, že zavinili smrt Ježíše na kříži. Těch mýtů a pověr o Židech byla spousta, i nepodložených, viz např. "hilsneriáda", kdy Masaryk dokázal, že se ta obvinění nezakládají na pravdě.

Zdeněk Kopečný ( 20. dubna 2018 20:08 )

satanas, idealista, ten co asi pise na nemecke Tastatur. Měla by se číst hlavně jména hrdinů z Hamasu, kteří se navzájem zdraví hitlergrussem, střílejí do Izraele rakety a to i na děti, přepadávají pokojné civilisty, střílejí do nich a bodají je noži. Svoje 5letá děcka oblékají do maskáčků a dávají jim do rukou pistole se slovy "Zabij Žida!". V tom spočívá ta jejich udatnost a hrdinství.

orlik2016 ( 19. dubna 2018 15:55 )

jak vidim, jsi negramotny blby clovek, takove kreteny se strileji v gaze automaticky.

orlik2016 ( 19. dubna 2018 15:53 )

vypada to ze pisete porad stejne, ja bych vam doporucil pozvat si par hrdinu s Hamasu a potom by bylo veselo.

Zobrazit celou diskusi