Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Známý politik vydíral milenku. Na jeho konec má „přitlačit“ i prezident

Autor: ČTK, vei - 
13. dubna 2018
06:52

Guvernér amerického státu Missouri Eric Greitens, který byl obviněn z narušování soukromí v souvislosti s vydíráním své někdejší milenky, čelí stále silnějšímu tlaku, aby odstoupil z funkce. Skupina republikánů ze Senátu státu Missouri se obrátila na prezidenta Donalda Trumpa s žádostí, aby do krize zasáhl a známého guvernéra přinutil rezignovat, napsala dnes agentura Reuters.

Greitens, ještě než se stal guvernérem, měl v roce 2015 románek se svou kadeřnicí, která později sexuální poměr označila za vynucený. Greitens ji navíc vyfotil nahou a hrozil, že fotky zveřejní, pokud někomu o jejich vztahu řekne. O vztahu s Greitensem bývalá milenka vypovídala pod přísahou. Tehdy uvedla, že ne pokaždé s ním měla sex dobrovolně. Guvernér se v lednu k nevěře veřejně přiznal, proti obviněním se ale ohradil a opakovaně tvrdí, že vše bylo dobrovolné.

Aféře se věnovala skupina zákonodárců státu Missouri, která ve středu zveřejnila rozsáhlou zprávu o zneužití a vydírání milenky. Guvernér, který před komisí odmítl vypovídat, dokument označil za politický hon na čarodějnice a za jednostranné obvinění.

Greitens, který se do úřadu dostal za Republikánskou stranu, před vstupem do politiky působil v americkém námořnictvu, konkrétně pak v elitních výsadkových jednotkách SEAL. Ve službě získal řadu ocenění včetně Purpurového srdce, které prezident uděluje zraněným či zabitým vojákům.

Antonin Blaha ( 13. dubna 2018 07:41 )

 Tak to si opravdu nedovedu predstavit,ne vzdy s nim mela sex dobrovolne?Co je to za kravinu,pokud ji znasilnil nebo ji drzel pistoli u hlavy tak to beru,at je souzeny ale v tom pripade nechapu proc nesla na policii ale spis to zavani tim ze slecna si myslela ze bude zakonitou pani a ono to nevyslo tak se msti.🤔

Zobrazit celou diskusi