Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie: 14 mladých hokejistů zemřelo při srážce autobusu s kamionem, další bojují o život

Autor: ČTK - 
7. dubna 2018
09:34

Čtrnáct lidí přišlo o život a dalších 14 utrpělo zranění při srážce kamionu s autobusem převážejícím juniorský hokejový tým v kanadské provincii Saskatchewan. Informují o tom místní média. Nehoda se stala v pátek odpoledne místního času (asi v 01:00 SELČ v sobotu) na dálnici nedaleko města Tisdale.

Autobus vezl hokejisty z týmu Humboldt Broncos, který hraje v saskatchewanské juniorské hokejové lize, na zápas s družstvem Nipawin Hawks. Cestovalo v něm celkem 28 lidí včetně řidiče. Podle seznamu hráčů Humboldt Broncos za něj hrají mladíci ve věku od 16 do 21 let, uvedla britská BBC. Páteční zápas byl zrušen.

„Jsem v šoku stejně jako všichni ostatní,“ citují místní média prezidenta Humboldt Broncos Kevina Garingera. Připomněl, že díky tomu, že Humboldt má jen 6000 obyvatel, stejně jako mnoho dalších lidí zná všechny členy místního mládežnického hokejového klubu osobně.

„Nedokážu si představit, co prožívají rodiče (jejichž děti se staly obětí nehody) a myslím na všechny v Humboldtu, kterých se tato tragédie dotkla,“ uvedl kanadský premiér Justin Trudeau.

Podle místní rádiové stanice 650 CKOM není známá identita obětí. „Budeme pracovat s našimi partnery na tom, abychom co nejdříve informovali rodiny a poskytli jim veškerou potřebnou podporu,“ uvedla v prohlášení Kanadská jízdní policie.

Alex202 ( 11. září 2018 21:20 )

Však na vás komouše taky jednou dojde, škoda každého rudého blázna který je naživu. Těch jako ty dvojnásob.

draco17 ( 7. dubna 2018 11:01 )

Je to sice smutný,ale nemyslím že když se stala nehoda u Nažidel že o tom psali v Kanadě,tak si tyhle články tiskněte tam,nechápu co s tím máme my Češi společného!!!denně umírá tisíce lidí a ani pes po nich neštěkne....!!ta ksi tyhle článkly strčte do pr...e.!!!!

italiano ( 7. dubna 2018 10:10 )

Ty reklamy, specielně automaticky nabíhající ,které křičí a nejdou zeslabit. pak se divme nehodám. Mně tom vytočí hodně, ať chci nebo nechci.

Zobrazit celou diskusi