Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skripalovi vrazi selhali, je mimo ohrožení života: Po útoku jedem se zřejmě zotaví

Autor: ČTK, nkov - 
6. dubna 2018
15:20

Zdravotní stav bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala už není kritický a „rapidně se zlepšuje“. Rusův organismus podle lékařů dobře reaguje na léčbu po březnovém útoku nervovým jedem novičok. Oznámila to v pátek nemocnice v jihoanglickém Salisbury, kde byli před měsícem Skripal a jeho dcera Julija otráveni.

„Dobře reaguje na léčbu, rapidně se zlepšuje a už není v kritickém stavu,“ uvedla ředitelka oblastní nemocnice v Salisbury Christine Blanshardová. Skripal je při vědomí a komunikuje s personálem nemocnice, napsal zpravodajský web BBC.

Ve čtvrtek prostřednictvím policie zveřejnila prohlášení Julija Skripalová a uvedla, že každým dnem nabírá na síle. Blanshardová k tomu dnes dodala, že 33letá žena se „může těšit na den, kdy bude natolik zdravá, že bude moci opustit nemocnici“.

Se svým 66letým otcem jsou v péči lékařů více než měsíc poté, co byli 4. března nalezeni v bezvědomí na lavičce v Salisbury.

„Jakákoli spekulace o tomto datu (propuštění z nemocnice), by byla přesně tím - spekulací. Do té doby požádala Julija o soukromí, zatímco bude pokračovat její zotavování, chtěla bych vyzvat média, aby žádost respektovala,“ dodala Blanshardová. Informace prý poskytla v reakci na čtvrteční „intenzivní“ zpravodajství médií.

Julijina sestřenice nedorazí

Jednou ze čtvrtečních zpráv byla také informace o tom, že do Británie hodlá přijet Julijina sestřenice Viktorija, aby zjistila, zda se její příbuzná nechce vrátit do Ruska. Britská média se ale dnes od ministerstva vnitra dozvěděla, že její žádosti o vízum nebylo vyhověno.

Odmítli jsme žádost Viktoriji Skripalové o cestovní vízum z důvodu, že její žádost nevyhovovala příslušným pravidlům, řekl Reuters mluvčí ministerstva.

Britští představitelé dříve opakovaně obvinili ze spáchání útoku nervovou látkou Rusko. Londýnský deník The Times dnes napsal, že britské tajné služby určily armádní laboratoře v ruském městě Šichany jako zdroj použitého novičoku a tuto informaci předaly svým spojencům.

Moskva vinu rezolutně odmítá, v reakci na zprávu o Skripalově zdravotním stavu napsala ruská ambasáda na twitter: „Dobrá zpráva!“.

Vše o otravě exagenta Sergeje Skripal čtěte na Blesk.cz zde >>>

gabreta ( 6. dubna 2018 23:40 )

Buď ten sajrajt Angláni namíchali slabej a nebo jsou Rusáci tak odolní, že nejdou ani otrávit! A toho by se měl západ bát!!! Každopádně jedna bublina splaskla a západ se díky ostrovním kašparům, zesměšnil i sám před sebou!

irena.toledo ( 6. dubna 2018 18:50 )

A věděli čím jej otrávili, a hned podali protilátku. Za všechno může Rusko !

irena.toledo ( 6. dubna 2018 18:35 )

A kolik těch všehoschopných bude bojovat o místo v Senátě, aby nemuseli nic dělat a dobře si žít. Jsou to Gabal, Jurečka, Bělobrádek, kandidáti na prezidenta. Nevím, jak ta nemakačenka všechna uživíme.

Martin63 ( 6. dubna 2018 17:20 )

Celkem mizerné divadlo, kdyby v tom měli prsty rusové tak to vyšlo, v tomhle chyby nedělají.

zkzkz ( 6. dubna 2018 16:25 )

Angláni,to jsou komedianti!

Zobrazit celou diskusi