Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapce (†16) a dívku (†17) zastřelili přímo na ulici. Vraždy otřásly Londýnem

Autor: ČTK, AKu - 
4. dubna 2018
15:20

Dvě nepochopitelné vraždy mladých lidí otřásly Londýnem. Krátce po sobě byli chladnokrevně zastřeleni chlapec (†16) a dívka Tanesha (†17). Motiv obou činů zatím zůstává neznámý. Vrazi v Londýně mají od nového roku na kontě už téměř 50 obětí a hrozí, že město překoná smutný rekort z roku 2005. Ten rok bylo v Londýně 180 vražd.

Chlapec zemřel v nemocnici v úterý večer. Postřelen byl v pondělí kolem 22. hodiny místního času ve Walthamstow na východě Londýna. Při incidentu byl šestnáctiletý chlapec zasažen do obličeje a další hoch (15) byl pobodán. Ten však útok přežil a z nemocnice byl již propuštěn.

V pondělí v noci byla v severolondýnské čtvrti Tottenham zastřelena Tanesha Melbourneová (†17). Mladá žena, která Melbourneovou znala, uvedla, že oběť byla před smrtí venku s přáteli. A někdo po ní „zcela bezdůvodně“ vystřelil z auta. „Auto tam prostě zastavilo a někdo z něj začal střílet,“ řekla svědkyně. Oběť byla prohlášena za mrtvou v pondělí ve 22:43 místního času.

Policie: Případy nemají žádnou souvislost

Mezi dvěma pondělními incidenty podle policie není žádná souvislost. Oba případy se stále vyšetřují a policie zatím nikoho nezatkla. V okolí míst činu strážníci uplatňují zákon, který jim umožňuje podezřelé osoby zastavit a prohledat jejich tašky, kapsy či auta. Zatím se takto podařilo policii zabavit několik kapesních nožů a další zbraně. Opatření bude platit do odvolání, uvedla policie.

Vyšetřování násilné smrti šestnáctiletého chlapce je pro londýnskou policii už 48. v tomto roce. Deník The Guardian napsal, že při nastoleném trendu přesáhne letos počet vražd v metropoli 180, což se naposledy stalo v roce 2005. Loni zaznamenalo hlavní město Británie 116 vražd.

„Nepředstíráme, že v Londýně není problém, hodláme ho však vyřešit,“ uvedla Sophie Lindenová z městského úřadu pro boj s kriminalitou. Násilnou smrt obou mladých lidí přitom označila za „šokující“.

offline ( 4. dubna 2018 18:30 )

Může někdo odhadnout, kdy naposledy (v kterém roce) byli v Londýně Angličané ve většině?

Desterz ( 4. dubna 2018 18:21 )

No totok? Tomu se ani nechce věřit! Vždyť přece Anglie má snad jedny z nejpřísnějších zákonů proti legálně drženým zbraním! Dokonce i za kladivo v tašce může mít člověk problémy, pokud není zedník! Tak jak je možné, že v zemi s tak přísnými zákony někdo někoho zastřelil?? ... Asi jsou ty zákony pořád málo, moc málo přísné... ne?

iFender ( 4. dubna 2018 15:57 )

Cim vetsi pristehovaleztvi tim vetsi nenavist od domorodych a vice zlocinu z rad asylantu.Britum vadi Polaci ,Cesi,Slovaci,etc,kteri z drtive vetsiny poctive pracuji na neobsazenych prac.mistech.To,ze se tam flakaji Indove ,Pakistanci,arabove a cely ten MIX multi- kulti svet to jim nevadi."To byly nase kolonie"!Dobre!V centru je celkem bezpeci,ale ty multi-kulti ctvrte mesta jsou nebezpecne.Nejsem prorok,ale zakonite jednou prijdou obrovske nepokoje na obou stranach.Chci tim rici jste si sami na vine a vyzerte si to sami!

kocourekmil ( 4. dubna 2018 15:47 )

. . . . že by Putin ?

pizizub ( 4. dubna 2018 15:47 )

 "Rekort"?!?! Správná Čecha ten pisálek

Zobrazit celou diskusi