Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Piloti EasyJetu se za letu točili na mobil a tancovali. Cestující to namíchlo

Autor: Mii - 
26. března 2018
20:30

Pohoršení mezi lidmi vyvolali dva piloti společnosti EasyJet, kteří si během letu místo sledování řízení hráli na mobilu. Natáčeli videa skrze aplikaci Snapchat, se kterými se později sami chlubili na sociálních sítích, a dokonce tancovali. Pasažéři je označili za nezodpovědné a hazardující s životy až 160 lidí. EasyJet se ale pilotů zastal, podle společnosti žádné riziko nehrozilo.

Pilot Michel Castellucci a jeho kopilot během letu z Londýna do Madrinu natočili několik videí, které zveřejnili na Castellucciho účtu _flyingnut (v překladu létající šílenec). Kopilot na snímcích například tancuje s animovanou sovou, k čemuž dal Castellucci popisek: „Takhle tu můj kopilot během práce tancuje.“

V dalším snímku zas kopilot dělá gesta na animovaného medvěda. Ani jeden z mužů během této zábavy nesleduje řízení letadla, byť se nachází 10 tisíc metru nad zemí a nesou zodpovědnost na desítky lidí na palubě. Ačkoli informace o přesném počtu pasažérů není dostupná, let se uskutečnil v Airbusu 319, který uveze až 160 lidí.

Pasažéři piloty odsoudili

Pasažéři Castellucciho snímky rychle vypátrali a oba piloty odsoudili. Přidala se k nim i početná skupina lidí na internetu, podle kterých se muži zachovali nezodpovědně. „Podívejte se, tady pilot EasyJet tancuje během letu. Jak neskutečné,“ uvedl jeden z uživatelů.

„Tohle duo úplně ignorovalo své povinnosti a řízení, jen se bavili. Přitom stačí pouhá sekunda, aby se něco pokazilo a nastaly katastrofické následky,“ píše jiný. A další dodává: „Je to nebezpečné, neprofesionální a zanechává to špatný dojem. Takové srandy v 10 tisíci metrech nad mořem prostě nevypadají dobře.“

EasyJet ale navzdory kritice výrazné pochybení nevidí. Podle společnosti totiž v žádném momentu nedošlo k ohrožení bezpečnosti pasažérů, což je důležité. Incident ale vyšetří, protože „nedosahuje vysokých standardů“ společnosti.

Video  V letadle hořela taška. Letuška hasila džusem a vodou  - Twitter ChinaAviationReview
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi