Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

USA: Kdo stojí za sérií bombových útoků? Pátý výbuch naštěstí nikoho nezabil

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
20. března 2018
17:23

V Texasu v úterý explodovala balíková bomba, která si ale nevyžádala podle prvních informací žádné zraněné. Nálož vybuchla u distribučního centra americké společnosti FedEx, která je druhým největším leteckým přepravcem zásilek na světě. Jde již o pátý incident tohoto druhu, který v posledních dnech sužuje Texas. 

Při předchozích útocích zemřeli dva lidé a dva byli zraněni. Zdrojem bomb byly balíčky rozmístěné na třech různých místech Austinu. Bombu aktivovaly samy oběti, které nevědomky zavadily o nastražený drát. 

Úterní útok, který se odehrál asi hodinu po půlnoci místního času, byl zaznamenán v Schertzu, severovýchodně od San Antonia. Policie se domnívá, že „balíčkové“ útoky spolu souvisejí. V neděli oznámila, že za poskytnutí informací, jež povedou k zadržení viníků, zaplatí dva miliony korun, úřad guvernéra nabízí dalších 310 tisíc.

Poprvé byl útok zaznamenán 2. března, kdy zahynul 39letý muž. Při dalším incidentu zemřel 17letý chlapec a byla přitom zraněna i jeho matka. Při dalším útoku byla zraněna 75letá žena hispánského původu, která byla převezena do nemocnice ve vážném stavu. Oba mrtví byli černoši.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi