Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nové skutečnosti v případu otráveného Skripala: Jeho dcera Julia (33) měla bouřlivý románek s údajným ruským agentem

Autor: csk - 
18. března 2018
19:09

Julia a její otec Sergej (66) jsou po otravě prudkým neurotoxinem Novičok stále v nemocnici. Čtvrtého března byli nalezeni na lavičce v bezvědomí, šance na uzdravení jsou minimální. Za útokem mohou stát ruské tajné služby a na povrch navíc vyplulo, že Yulia měla poměr s ruským agentem.

Skripal byl dříve dvojitým agentem Ruska i Spojeného království. Podle nových informací měla mít styky s ruskou rozvědkou i jeho dcera Julia. Její bývalý přítel, se kterým měla bouřlivý románek, je údajně ruským agentem. Server Sun on Sunday dále uvedl, že i matka expřítele byla vysokou zpravodajskou důstojnicí v Moskvě.

Vztah mladého páru prý byl dlouhodobě komplikovaný. Matka Juliina přítele si nepřála, aby její syn chodil se zaměstnankyní americké ambasády. Skripalova neteř Victoria pro server Sun on Sunday uvedla, že právě matka údajného agenta mohla stát za otravou Julie a Sergeje.

Julia a Sergej Skripalovi v nemocnici stále bojují o život. Čtvrtého března byli v Salisbury otráveni těžkým neurotoxinem, kvůli kterému skončili v nemocnici i přivolaní policisté a záchranáři. Podle britské kontrarozvědky stojí za útokem Rusko. Britská premiérka Theresa May incident považuje za neakceptovatelný útok zahraniční rozvědky na britské občany.

Otrava bývalého dvojitého agenta Skripala, jeho dcery a několika dalších Britů vyvolala velikou diplomatickou roztržku mezi Velkou Británií a Ruskem. Premiérka nechala vypovědět několik zaměstnanců ruské ambasády v Londýně, načež bylo Kremlem odejito 23 britských diplomatů.

Celým případem se kromě policie zabývají i britské tajné služby a speciální protiteroristická jednotka. Rusko mezitím obvinilo několik dalších zemí včetně Švédska a České republiky, jako možné země původu neurotoxinu známého jako Novičok.

 

abaron ( 19. března 2018 09:32 )

ja to stále hovorím, že to vyzerá na amorov šíp alá päta

salto ( 19. března 2018 07:51 )

Co na to říká Navalnyj?

jiznicechy ( 18. března 2018 22:39 )

pingI ( 18. března 2018 20:33 )

V Rusku je víc agentů jak lidí

Zobrazit celou diskusi