Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

V Itálii rozbili „makrobiotickou sektu“, která své stoupence zotročovala k práci

Autor: ČTK - 
18. března 2018
12:19

Italská policie rozbila makrobiotické impérium se sektářskými rysy, které svým stoupenců zamezovalo styk s okolním světem a zotročovalo je k práci v síti zhruba stovky restaurací a prodejních míst. Policie vyšetřuje pět osob, které jsou podezřelé z týrání, daňových úniků a ze zločinného spolčení za účelem zotročení stoupenců. Informovala o tom italská média.

Vyšetřování začalo v roce 2013, když se na policii obrátila jedna mladá žena. Šéf makrobiotického impéria Mario Pianesi podle ní sliboval, že dieta člověka zbaví nevyléčitelné nemoci.

Síť operovala zejména ve středoitalských regionech Marche a Emilia Romagna. Svými stoupenci manipulovala a nutila je, aby dodržovali přísně kontrolovanou dietu nazývanou Ma.Pi. Jedna z obětí manipulace skončila na hmotnosti 35 kilogramů.

Časté oběti: lidé na drogách

Organizace, na jejímž vrcholu stál Pianesi, byla rozvětvená po celé Itálii a měla kolem 90 tisíc členů, napsal deník La Repubblica. Lidé, kteří v síti odpovídali za jednotlivé oblasti, potenciální oběti „indoktrinovali“ příslibem fyzického i psychického uzdravení a očištění karmy.

Oběťmi byli často nevyrovnaní mladí lidé, z nichž někteří se v minulosti potýkali se závislostí na drogách. Síť je donutila změnit stravu a pak i životní návyky - chtěla, aby odešli z práce, posílali organizaci peněžní dary a pracovali v jejích restauracích a prodejních místech prakticky zadarmo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

agfor ( 18. března 2018 15:14 )

Copak makaróni nemají dost otroků, které si vozí z Afriky pod záminkou, že jde o uprdlíky ?

lalia ( 18. března 2018 14:40 )

Ta Italie to je samá mafie,sekta.

Zobrazit celou diskusi