Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krvavá rozlučka v Kalifornii. Po řádění bývalého vojáka zůstali čtyři mrtví

Autor: ČTK, kal - 
10. března 2018
08:25

Střelec v kalifornském domově pro veterány a tři ženy, které držel jako rukojmí, byli nalezeni mrtví. Oznámily to tamní úřady. Později identifikovaly muže jako Alberta Wonga, bývalého příslušníka americké pěchoty. Motiv činu je zatím neznámý, napsala agentura Reuters.

Kalifornský senátor Bill Dodd řekl novinářům, že střelec byl zařazen do programu Pathway Home pro veterány, kteří trpí posttraumatickým syndromem. Docházel do komplexu pro veterány a jeho oběti zřejmě vedly jeho terapii.

Střelec údajně pronikl na rozlučkovou oslavu jednoho ze zaměstnanců domova v Yountville, komplexu ležícího asi sto kilometrů severně od San Franciska. Ženy vzal podle policie jako rukojmí v pátek kolem 10:30 místního času (19:30 českého času).

Jeden z obyvatel domova pro veterány, Rod Allen, řekl stanici KPIX-TV, že střelec vzal rukojmí poté, co dovolil některým účastníkům oslavy odejít. Podle Allena vypálil asi 30 střel.

 

Policejní vyjednavači neuspěli

Policejním vyjednavačům se přes opakované snahy nepodařilo se střelcem navázat kontakt. Mrtvá těla byla objevena kolem 18:00 místního času.

Zařízení v Yountville je největším domovem pro veterány ve Spojených státech. Žije v něm zhruba 1000 starých, nemocných či postižených vysloužilců z druhé světové války, války v Koreji a Vietnamu i dalších ozbrojených konfliktů, které USA v minulosti vedly.

venxa ( 11. března 2018 19:30 )

Fuck you ty bolsevicky potrate!

venxa ( 10. března 2018 18:41 )

Je potreba vystrilet vsechny komunisticke svine, ity prebarvene smejdy!

Zobrazit celou diskusi