Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Podívejte, jak migranti zašpinili Vídeň, hlásá v kampani maďarský politik

Autor: ČTK, AKu - 
7. března 2018
09:27

Šéf úřadu maďarského premiéra Viktora Orbána János Lázár použil v předvolební kampani Vídeň odstrašující příklad města, které jé kvůli migraci špinavější, chudší a nebezpečnější, než kdy dřív. Podle něj by takto mohla za několik let vypadat Budapešť, pokud lidé dovolí opozici vpustit migranty i do Maďarska. V zemi se 8. dubna konají volby. Vládní strana Fidesz, jejímž je Lázár členem, se dlouhodobě staví proti imigrantům.

 

Ulice jsou zjevně špinavější, oblast je zjevně chudší a je tu hodně zločinu,“ říká Lázár na videu, které zveřejnil na svém Facebooku. Stojí přitom ve vídeňské čtvrti Favoriten, ve které má podle posledních statistik původ v zahraničí více než 40 procent obyvatel.

Podle šéfa úřadu maďarského premiéra hrozí, že „pustí-li opoziční strany do země imigranty“, mohla by za dvacet let Budapešť vypadat podobně jako Vídeň. Čtvrť, ve které se na videu nachází, označil za město ve městě, kde žijí „z bílých a křesťanů“ už jen důchodci a všichni ostatní jsou imigranti.

„Ve Vídni je mnoho škol, kde už nejsou bílí Vídeňané, ale jen děti muslimských imigrantů a imigrantů z Blízkého východu,“ říká dále na videu blízký spolupracovník premiéra Orbána. Na závěr svým voličům slibuje, že spolu se svými kolegy z vládní strany Fidesz pracuje na tom, aby podobnému vývoji jako ve Vídni v Maďarsku zabránil.

Orbánova strana Fidesz, která vládne Maďarsku od roku 2010, svoji kampaň před parlamentními volbami vypsanými na 8. dubna doposud stavěla především na vyvolávání strachu z migrace. Ránu této strategii nicméně uštědřila nedávná porážka kandidáta Fideszu ve volbě starosty města Hódmezövásárhely. V letech 2002 až 2012 byl starostou města na jihovýchodě Maďarska přitom právě János Lázár.

Vše o islámu najdete na Blesk.cz zde >>>