Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Chlapec (†13) zemřel v nemocnici po snídani. Zapomněli na jeho alergie

Chlapec zemřel na alergickou reakci
Zákeřná nemoc jí znetvořila tvář i tělo  (Autor: INT, Profimedia)
Autor: ana - 
26. února 2018
18:33

Louis Tate (†13) zemřel v nemocnici na alergeny obsažené ve snídani. Soud nyní potvrdil výsledky pitvy. Nemocnice se kaje.

Mladý hoch byl v roce 2015 přijat do nemocnice ve Frankstonu v Austrálii kvůli silnému astma. Původní přeléčení nemoci a běžné pozorování, kterých si chlapec za svůj život vyzkoušel mnoho, však tentokrát dopadlo tragicky.

Trpěl alergií na mléko, ořechy a vejce

Tate trpěl silnou alergií. Když na konci října dostal snídani, zeptal se personálu, jestli je v ní sojové mléko. To mu údajně personál potvrdil. Z ničeho nic ho začali brnět rty. Prodělal silnou maligní hypertermii a anafylaktický šok. Lékaři ho již nedokázali zachránit.

Rodiče při soudním přelíčení, které trvalo od roku 2015, tvrdili, že nemocnici jasně obeznámili se vším, co jejich syn nesmí jíst.

Dlouhé vyšetřování smrti

Téměř tři roky trvalo koronerovi Phillipu Byrnovi určení přesné příčiny úmrtí. „Jsem trochu frustrovaný. Ať už bylo startovačem alergie ono kravské mléko ve sklenici, nebo nějaký jiný alergen nejsem schopný přesně určit. Jisté však je, že ve snídani mléčný alergen byl,“ vysvětlil u soudu koroner.

Byrne nyní prohlásil, že nemocnice prochází revolucí ve stravování a přechází na nový, bezpečnější systém, ve kterém k podobným nehodám již nemá dojít. Rodiče jsou i přes veškerou bolest spokojeni, že se přišlo na příčinu smrti jejich chlapce. „Nakonec víme, že kdyby neměl snídani, byl by s námi doma," řekl zdrcený Louisův otec Simon Tate. Soud nyní bude pokračovat přelíčením ohledně náhrady za úmrtí chlapce.

VIDEO: Dívku znetvořily alergie

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi