Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Student na západě USA si hodil mincí, když vybíral, kterou školu vystřílí

Video se připravuje ...
Autor: ash - 
16. února 2018
11:50

Zrovna ve chvíli, kdy se USA vzpamatovávají z masakru na floridské škole, vyšlo najevo, že k podobnému hrůznému činu se chystal student umělecké školy přesně na opačném konci země – ve státě Washington na západním pobřeží země. Jeho plán naštěstí odhalila babička.

Policie uvedla, že student taneční školy Joshua O’Connor (18) ve městě Everett si o svých plánech na hromadné střílení psal do časopisu, který vydával sám pro sebe.

Honba za hrůzným rekordem

„Připravuji se poctivě na střelbu na škole, už se nemůžu dočkat,“ citovala policie z jeho zápisků. „Nemůžu se dočkat na tu chvíli, až vejdu do třídy a všechny ty zas… lidi zlikviduju,“ napsal si také.

Nakonec se rozhodoval mezi dvěma sousedícími školami, které mu přišly jako nejvhodnější terč. Podle jeho zápisků mu šlo především o to, aby mohl pokud možno překonat rekord v počtu zabitých. Nakonec si hodil mincí. „Zvítězila škola, do níž právě chodil,“ uvedla policie s odvoláním na jeho zápisky.

Puška v pouzdře na kytaru

Na ty nakonec naštěstí narazila chlapcova babička, která okamžitě zavolala policii. Při prohlídce domu byla mimo jiné nalezena puška uschovaná v pouzdře na kytaru a granáty se slzným plynem.

„Od tohoto studenta by to opravdu nikdo nečekal,“ zareagoval na zprávu policie podle listu Washington Post mluvčí tamního školského úřadu.

V oblasti už se přitom jeden případ střelby na škole odehrál. V roce 2014 postřílel v nedalekém Maresville student prvního ročníku čtyři své spolužáky, než se sám zastřelil.

mandat ( 16. února 2018 14:30 )

Vzdyt do te skoly chodil a vyhodili ho. Cely zivot se placal v deckem domove a u ruznych pestounu, nikdo se o nej poradne nestaral.

Zobrazit celou diskusi