Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Neuvěřitelné! Lyžař zmizel v New Yorku, za pár dní se objevil v Kalifornii. Jak urazil 4667 kilometrů, nikdo neví

Autor: ana - 
14. února 2018
18:11

Zatím nikdo netuší, jak se lyžař Constantinos Danny Filippidis (49) dostal z hor Whiteface ve státě New York až do města Sacramento ve státě Kalifornie. Obě místa jsou od sebe vzdálena 4667 kilometrů. Sám Danny si nic nepamatuje.

Danny Filippidis zmizel první únorovou středu. Jeho žena zmizení nahlásila, když na parkovišti blízko lyžařského rezortu našli jeho auto. Skupina lyžařů, se kterými Danny na hory vyrazil, ho u jeho auta čekala několik hodin. Domnívali se, že je stále na svahu a lyžuje. Když se ani po uzavření ski areálu nevrátil, jeho zmizení nahlásili místní policii.

Hledání se zúčastnily stovky dobrovolníků

Po zmizení lyžaře se do hor vydala stovka dobrovolníků. Okolí pročesávali psovodi i vrtulníky s termovizí. Pátrání však bylo marné. Jeho blízcí ho již začali pomalu oplakávat. Rodina v okolí a na internetu vyvěsila plakáty, na kterých byl Danny vyfocen. „Doufali jsme v jakoukoliv informaci, se kterou by nám někdo zavolal,“ sdělila manželka.

Neuvěřitelné. Tuto vzdálenost lyžař urazil. Neuvěřitelné. Tuto vzdálenost lyžař urazil. | blesk

Naděje umírá poslední

Rodina zažila šok, když jim o týden později zazvonil telefon. V něm se ozvala kalifornská policie s neuvěřitelnou zprávou. Na ulicích Sacramenta našli muže, který tvrdí, že je Danny Filippidis. Byl zadržen poté, co po horkých ulicích města chodil oblečen v lyžařské bundě, v helmě a brýlích a v kombinéze. Tedy v tom samém oblečení, ve kterém zmizel.

Rodina se do Kalifornie okamžitě vydala. Zmatený lyžař však vůbec netuší, jak se do téměř pět tisíc kilometrů vzdáleného města během týdne dostal.

Bezproblémový chlapík

Danny nemá žádný záznam z minulosti, který by dokazoval užívání psychotropních látek či léků. Ani nařízené psychiatrické vyšetření neobjevilo žádný problém.

Mnozí jen spekulují, jak se Danny z New Yorku do Kalifornie dostal. Faktem zůstává, že letadlem to nebylo. Byl oblečený v lyžařské výstroji, bez pasu a dokladů. Ty byly celou dobu v jeho autě na parkovišti u lyžařského rezortu. Podle některých si mohl stopnout auto. To si však samotný cestovatel nepamatuje.

Danny podle lékařů trpí výpadkem paměti. Jeho stav však pečlivě sledují. Jakmile se Danny rozpomene, nebude nouze o zajímavé zážitky. Rodina prostřednictvím medií poděkovala všem, kteří se na pátrání po lyžaři podíleli.

hahapch ( 1. května 2018 01:56 )

mimozemštani unesli a propustili až jej nechtěli, určitě má někde v těle čip, je spoustu takových případů a pod hypnózou vše řeknou co se s nimi dělo i když si v bdělém stavu nic nepamatují

krtek. ( 23. dubna 2018 21:25 )

asi výjmečně dobrej matroš

hasickajana ( 14. února 2018 19:22 )

Dobrá výmluva na zahejbání.

Zobrazit celou diskusi