Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejdřív Trumpová, teď Česko? Na ambasádu dorazila obálka s bílým práškem, došlo k evakuaci

Autor: ČTK, ivm - 
14. února 2018
21:44

Několik zahraničních ambasád v Moskvě prý obdrželo obálky s neznámým bílým práškem. Oznámila to ve středu agentura Interfax s odvoláním na informované zdroje. Mluvčí českého ministerstva zahraničí potvrdila, že zásilka s podezřelým obsahem přišla i na české velvyslanectví. Kromě něj dorazily podezřelé zásilky i na dvě další ambasády

Obálka s podezřelým práškem přišla na české velvyslanectví, sdělila ČTK mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Část ambasády byla kvůli zásilce na několik hodin evakuována a pracovníci, kteří přišli s obálkou do styku, byli přechodně izolováni. Analýza prášku podle Lagronové ukázala, že nešlo o nebezpečnou látku. Případ bude zřejmě dál vyšetřovat ruská policie, dodala mluvčí.

Podle České televize (ČT) se v poledne měla na české ambasádě konat konat recepce při příležitosti 25 let od vzniku samostatné České republiky. „Zhruba hodinu před začátkem všichni účastníci obdrželi buď maily, smsky, nebo telefonáty od pracovníků velvyslanectví, že z technických příčin je akce odvolána,“ uvedla ČT.

V pondělí byla v New Yorku snacha prezidenta Donalda Trumpa převezena do nemocnice, když přišla do kontaktu s neznámým bílým práškem. Policie později oznámila, že látka nebyla nebezpečná. Den poté byla podezřelá zásilka zaslána do kanceláře v britském parlamentu v Londýně. V obálce byl bílý prášek, který rovněž nebyl nebezpečný.

 

cikanbanga ( 14. února 2018 18:14 )

At to upocené prase Novotný už zdechne. Ty jeho přiblblé vtípky vysilali jen proto,aby si ještě vydělal aspon na dvě urny, svoji a svého pomateného syna.

doktormediciny ( 14. února 2018 18:06 )

Pro kazdeho ctenare vyplyva zaver, ze je to moc silony vtip..

Zobrazit celou diskusi