Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Auto to napálilo poblíž sídla tajné služby. Pak začala střelba

Autor: ČTK, ivm, všm - 
14. února 2018
15:50

U kanceláří americké Národní agentury pro bezpečnost (NSA) v Marylandu se ve středu střílelo. Podle médií byl postřelen jeden člověk, jeden člověk byl zadržen. Prezident Donald Trump byl o incidentu informován. Federální úřad pro vyšetřování (FBI) na Twitteru uvedl, že na místo vyslal své agenty.

Na záběrech televize CBS News byl vidět černý sportovní vůz zaparkovaný poblíž vjezdu do areálu NSA. Přední sklo měl rozbité, patrně po zásahu ze střelné zbraně. Řidič s ním podle svědků najel do zábran poblíž střediska NSA, následně došlo k palbě.

Úřad FBI v Baltimoru poslal na místo incidentu své agenty, aby začali s vyšetřováním případu, uvedl na Twitteru. Připojily se k nim místní záchranné služby. 

NSA na Twitteru uvedla: „Policie NSA a místní orgány již začaly s vyšetřováním incidentu, který se dnes ráno stal v jedné z bezpečných vstupních bran NSA. Situace je pod kontrolou a nehrozí žádné bezpečnostní riziko.“

Najetí vozidel k branám NSA není nic výjimečného

V roce 2015 byla jedna osoba zabita a druhá zraněna poté, co se vozidlem chtěli dostat k branám NSA. Podle pracovníků NSA tito lidé neuposlechli příkazy, po kterých měli auto zastavit. Podle doplňujících informací vyšetřovatelů byly osoby pod vlivem drog.

Navzdory signalizaci na dálnici není pro motoristy neobvyklé, že se ocitnou ve špatné odbočce k jedné z velmi střežených bran rozhlehlého komplexu NSA,  kde jsou federálními důstojníky upozorněni, aby se otočili.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi