Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

„Ilumináti vládnou světu a kují pikle s mimozemšťany.“ Kanadský exministr šokoval

Kanadský exministr Paul Hellyer je přesvědčen, že svět žije pod zlovládou iluminátů.
Kanadský exministr Paul Hellyer je přesvědčen, že svět žije pod zlovládou iluminátů.  (Autor: reprofoto YouTube)
Autor: Mii - 
13. února 2018
18:41

Paul Hellyer, kanadský ministr obrany z 60. let, veřejně prohlásil, že tajná organizace iluminátů existuje, a je skutečným původcem všech dějů na planetě. Zároveň se nechal slyšet, že organizace tají technologie, které dokážou zvrátit globální oteplování. Exministr to řekl v podcastu Lazarus Effect. Stal se tak nejvýše postaveným politikem na světě, který podobným teoriím věří. Své příznivce mají konspirace i v českém parlamentu.

Paul Hellyer působil jako kanadský ministr obrany mezi lety 1963 a 1967. Armádní zkušenost získal u kanadského letectva. Opakovaně byl také poslancem kanadského parlamentu. V dnešní době se politice už aktivně nevěnuje, píše knihy, a přemýšlí nad teoriemi, které mnozí lidé považují za bludné.

Vyplývá to z jeho vystoupení v podcastu na kanále Lazarus Effect. Hellyer se v něm rozpovídal o tom, jak ilumináti jsou skutečnou organizací, byť utajovanou, která ovládá celý svět. Zároveň podle něj disponují technologií, která dokáže zvrátit globální oteplování. Nechtějí ji ale zveřejnit, protože s její pomocí ovládají celý ropný průmysl.

„Máte tu tajný spolek, který ve skutečnosti může za vše, co se děje ve světě. Technologii budou tajit, dokud z ropy nedostanou triliony dolarů,“ vysvětluje Hellyer. „Nezmění se to, dokud se stovky tisíc lidí nespojí a nepřikážou jim, aby řekli pravdu. Lidé musí změnit své priority – místo válek je třeba se věnovat záchraně budoucích generací,“ pokračoval se svojí teorií exministr.

Kde přesně ke svým představám Hellyer přišel, nedokázal zodpovědět. Sdělil ale, že technologii proti globálnímu oteplování ilumináti získali od mimozemšťanů, kteří havarovali v kanadské provincii Manitoba. Kanaďané o události neví, protože agendu celé věci převzali Američané, věří exministr.

V očích těchto mimozemšťanů jsou podle Hellyera lidé primitivní životní formy. Lidstvo by s nimi mělo začít komunikovat, aby od nich získalo cenné poznatky. „Jsou mnohem vyspělejší v medicíně, zemědělství a mnoha dalších oblastech. K čemu nám pak jsou, než k vytvoření lepšího světa?“ položil řečnickou otázku dlouholetý kanadský politik.

Ilumináti byla sekta pro osvícené

Existence tajného spolku iluminátů, kteří ovládají celý svět, je v současnosti jednou z nejrozšířenějších konspiračních teorií na planetě. Lidé jim přisuzují účast na bezpočtu zásadních historických událostí – rozpoutání Velké francouzské revoluce, podnícení vzestupu Adolfa Hitlera, uskutečnění hospodářské krize ve 20. letech - je toho hodně. Jejich členem měl být i Josif Stalin a jejich sídlem Světová banka. Vlastně vše, co se stane, se dá přisoudit iluminátům.

Označení přitom pochází ze středověkých křesťanských sekt. Poprvé jméno začali používat Bratři svobodného ducha ve 14. století, protože latinské slovo „iluminati“ znamená „osvícení“. A osvícení křesťané považují za stav dokonalosti.

Ilumináti v pojetí, v jakém je známe dnes, byli ale příslušníci tzv. Hodných dokonalosti. Jednalo se o sektu založenou v roce 1776 profesorem církevního práva Adamem Weisheuptem. Právě o této sektě mluví spisovatel Dan Brown ve své knize Andělé a démoni.

Proč se ale ilumináti stali takovým symbolem světové nadvlády, dodnes není zcela jisté. První zmínky, že dělají nekalé věci, se objevily již v 18. století. Jisté je, že k hysterii přispěla Brownova kniha, kde autor ilumináty líčí velice konspiračně. Myšlenky ale kolovaly už před ní. Skutečná iluminátská sekta každopádně skončila na konci 18. století.

Králové českých konspirátorů

Ačkoli se teorie o iluminátech stoprocentně vyvrátit nedají, obecná představa je, že se jedná o konspirační teorie, podobné těm, že Elvis Presley žije a za útok na World Trade Center může americká vláda. 

V Česku se k podobným myšlenkám hlásí například bývalý spolupracovník Václava Havla a Václava Klause Petr Hájek, jenž o „alternativní pravdě“, jak konspirátoři své informace často nazývají, píše pro vlastní web Protiproud.cz.

Hájek například v minulosti řekl, že Usáma Bin Ládin byl jen „mediální fikce“ nebo že Evropu ovládá socialistická revoluce v podobě Evropské unie a naši kolaboranti na jejím vítězství jako za všech předchozích protektorátů z existenčního přesvědčení spolupracují.

Příklon ke konspiračním teoriím je také přisuzován poslanci a předsedovi sněmovního výboru pro bezpečnost Radku Kotenovi (SPD). Na Facebooku sdílel příspěvky skupin, jako je „Za záchranu světa před Němci, ilumináty a USA“. Několikrát také sdílel informace z webů, které ministerstvo vnitra monitoruje jako dezinformační. Koten ale popřel, že by teoriím skutečně věřil, podle něj jej do skupin na Facebooku přidal někdo jiný.

2349063803279 ( 23. listopadu 2019 17:22 )

Je to otevřené pozvání být součástí největší světové organizace a dosáhnout vrcholu vaší kariéry. Když začneme letošní náborový program, naše každoroční sklizeň je téměř po ruce. Velký mistr nám pověřil, abychom vždy hledali lidi, jako jste vy. Využijte této příležitosti a připojte se k velké organizaci Illuminati, připojte se k naší globální jednotce. Přiveďte chudé, potřebné a talentované ke slávě slávy a bohatství. Získejte peníze, slávu, síly, bezpečnost, uznávejte ve svém podnikání, rase, hodnosti ve všem, co děláte, buďte duchovně a fyzicky chráněni! To vše si uvědomíte v mrknutí oka. Souhlasíte, že jste členem tohoto nového světového řádu Illuminati?
WhatsApp number: +2349063803279
E-mail: illu­mina­tiwor­ldofri­ches63­7@gma­il.com

Zobrazit celou diskusi