Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dvě střelby v USA: Střelec zabil čtyři lidi i sebe. V Ohiu zemřeli dva policisté

Autor: base, ČTK - 
11. února 2018
09:54

Střelby ve Spojených státech na denním pořádku. V sobotu ve dvou amerických státech k nim došlo nedlouho po sobě. Útočník ve státě Kentucky zastřelil na dvou místech celkem čtyři lidi a pak i sám sebe. Motiv je zatím nejasný. Druhý útočník ve státě Ohio zastřelil dva policisty poté, co vnikli do bytu, ze kterého někdo volal na linku 911.

Policie v sobotu odpoledne místního času obdržela tísňové volání kvůli střelbě, jež se ozývala od venkovské usedlosti nedaleko městečka Paintsville na severovýchodě Kentucky. Policisté na místě našli dva mrtvé a zahájili pátrání po střelci. Další tísňové volání je zavedlo k bytovému komplexu v Paintsville, kde objevili další tři mrtvé. Byl mezi nimi i pachatel.

Policie zveřejnila jméno údajného pachatele, o jeho motivu však nic neuvedla. „Nemám slov, abych popsal, jak mě to ničí, když vidím, že jediný člověk zmařil čtyři životy,“ prohlásil místní šerif Dwayne Price.

Zemřeli ve službě

Druhá střelba se odehrála ve městě Westerville v Ohiu, kde zemřeli dva policisté. Po volání na 911 se policisté vydali do domu, kde je útočník zastřelil. Podezřelý muž byl zraněn a převezen do nemocnice.

„Oba policisté položili život za to, aby ochránili okolí,“ řekl šéf místní policie Joe Morbitzer. Jeden z policistů zemřel na místě, druhý v nemocnici.

Donald Trump vyjádřil soustrast na svém Twitteru. „Moje myšlenky a modlitby jsou s oběma policisty, jejich rodinami a s každým z westervilleské policie.“ V letošním roce bylo v USA zastřeleno již 11 policistů.

VIDEO: Jak se koncert v Las Vegas proměnil v teror:

Zobrazit celou diskusi