Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bojovnice z kampaně #MeToo se sama musí zpovídat ze sexuálního obtěžování

Autor: ČTK - 
9. února 2018
22:19

Demokratická poslankyně z Kalifornie a aktivistka bojující proti sexuálnímu obtěžování Cristina Garciová čelí obvinění ze sexuálního napadení. Podle obžaloby před čtyřmi lety osahávala svého 25 letého asistenta. Politička, která se objevila i na obálce časopisu Time jako tvář kampaně #MeToo, vinu odmítá. O žalobě informoval server BBC.

S obviněním vystoupil bývalý poradce političky Daniel Fierro, který tvrdí, že ho Garciová v podnapilém stavu tehdy jako pětadvacetiletého napadla při každoroční hře softballu v roce 2014. V rozhovoru na serveru Politico pak uvedl, že ho zahnala do kouta, chytila za hýždě a snažila se mu sahat do rozkroku.

Z nevhodného chování obvinil Garciovou také významný kalifornský lobbista, který vystoupil pod podmínkou zachování anonymity. Poslankyně ho údajně obtěžovala loni během jedné ze společenských akcí. Řekla mu prý, že s ním chce mít pohlavní styk, mluvila přitom vulgárně a byla cítit alkoholem. Následně se ho pak snažila osahávat.

Garciová uvedla, že si na nevhodné chování nevzpomíná a dodala, že se to neshoduje s jejími hodnotami. Uvedla nicméně, že každé obvinění je nutné vyšetřit a že s vyšetřovateli hodlá spolupracovat.

Kalifornská politička Garciová byla jednou z prvních žen, která otevřeně přiznala, že byla v minulosti sama několikrát obtěžována. V listopadovém rozhovoru s agenturou AP přitom uvedla, že alkohol nevhodně chování neomlouvá.

Video  Takto se cítí ženy! Proti sexuálnímu násilí bojují sedačkou s penisem  - youtube.com/watch?v=C6THwRu846M
Video se připravuje ...

prycsnima ( 10. února 2018 08:47 )

 Všechno K R Á V Y ! Kur vy co se napřed někam proš ukaj a pak si stezujou.Poslete ty kr avy vsechny do Pákistánu ať poznaj zač je toho loket.

fotrpjotr ( 10. února 2018 01:06 )

Nedivím se,že to nebylo obráceně,na tu by vlezl jedině zdenekk.

villon ( 10. února 2018 01:04 )

prcalo kvůli protekci a ldyž svýho dodáhly tak si stěžujou. Přes postel až do Holyvůdu nebo do senátu. To my chlapi takovýhle výhody nemáme. A stěžujem si?

villon ( 10. února 2018 01:01 )

90 % těch bab prca %

Zobrazit celou diskusi