Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zemětřesení na Tchaj-wanu zranilo i Čechy. A den poté přišlo další

Autor: CTK, ivm - 
7. února 2018
22:05

Tchaj-wan ve středu postihlo už druhé zemětřesení za posledních 24 hodin, otřesy o síle 5,7 stupně zasáhly stejně jako v úterý východní část ostrova. Podle amerického geologického ústavu se ohnisko slabšího zemětřesení nacházelo 21 kilometrů severovýchodně od města Chua-lien v hloubce 11 kilometrů. Podrobnosti o škodách zatím jasné nejsou, informovala s odvoláním na místní úřady agentura Reuters.

V sutinách zničených budov ve městě Chua-lien po úterních otřesech o síle 6,4 stupně zůstaly desítky lidí. O život přišlo nejméně sedm osob a dalších 67 se stále pohřešuje. Mezi zraněnými jsou také dva občané Česka; jejich zranění nejsou vážná.

Úřady varovaly, že v průběhu následujících dvou týdnů mohou ostrov zasáhnout následné otřesy o síle nejméně pěti stupňů. Menší otřesy děsily obyvatele postižené oblasti po celý dnešní den a mnozí lidé si kvůli nim netroufli vrátit se do svých domovů.

Zemětřesení o síle 5,0 až 5,9 stupně může způsobit velké škody špatně postaveným budovám v malé oblasti a drobné poničení dobře postaveným domům.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi