Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mexický drogový kartel zabil známou youtuberku: Mafiáni ji popravili uprostřed restaurace

Autor: ana - 
7. února 2018
21:55

Blogerka Nana Pelucas (†36) vystupující pod přezdívkou Montenegro byla dle dostupných informací trnem v oku mexickému drogovému kartelu kvůli údajnému donášení. Pod videi jejího kanálu El Sillón TV přibývají kondolence. Jedná se již o druhou hvězdu YouTube, která byla za poslední dva měsíce v Mexiku zabita.

Mexičtí fanoušci přišli o další oblíbenou hvězdu. Pachatelé v úterý vběhli do restaurace, kde večeřela. Po několika výstřelech z místa činu utekli. Montenegro byla na místě mrtvá. Střelci jsou na útěku.

Za politické názory

Montenegro se na svém kanálu často vyjadřovala k politickým otázkám v zemi a zpívala. Zpěv však nebyl rozhodně tím, co by zapříčinilo její smrt. V minulosti totiž byla obviněna z toho, že pracuje jako vládní informátor a je administrátorem fóra Acapulco, kde se mohou anonymně udávat obvinění proti údajným členům různých gangů.

Druhá slavná oběť

Koncem prosince byl zastřelen mladík Juan Luis Lagunas Rosales, který urazil proslulého drogového bosse El Mencha. V jednom ze svých videí se posilněný alkoholem nechal slyšet: „El Mencho mi může vy*****t.“ A to se lídrovi největšího drogového kartelu Jalisco příliš nelíbilo. Mrtvého ho našli na ulici s osmnácti kulkami v těle.

Zobrazit celou diskusi