Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Výbor odsouhlasil zveřejnění demokratické zprávy o ruské kauze: Poslední slovo má ale Trump

Autor: ČTK, ula - 
6. února 2018
06:49

Americký výbor pro kontrolu tajných služeb Sněmovny reprezentantů jednohlasně schválil zveřejnění stanoviska demokratických kongresmanů o údajném zneužití pravomocí Federálním úřadem pro vyšetřování (FBI) při objasňování ruského vlivu na předloňské prezidentské volby v USA. Uvedl to demokratický kongresman Adam Schiff. Konečné rozhodnutí o zveřejnění je nyní v rukou prezidenta Donalda Trumpa, čas na posouzení má do pátku.

Opoziční demokraté se k tomuto kroku rozhodli, protože nesouhlasili s republikánským výkladem ruské kauzy. Vládnoucí republikáni ve svém stanovisku kritizovali FBI a ministerstvo spravedlnosti USA kvůli údajné zaujatosti proti volební kampani nynějšího prezidenta a obviňovali je ze zneužití pravomocí. Zveřejnění republikánského stanoviska výbor odsouhlasil minulý týden. Trump je schválil minulý pátek a konstatoval, že dokument ho plně očistil.


Pokud by prezident nyní odmítl zveřejnění demokratického stanoviska, přestože již přes silné námitky FBI schválil zveřejnění republikánské zprávy, mohlo by to vyvolat spory mezi Bílým domem a Trumpovými republikánskými stoupenci v Kongresu na jedné straně a demokraty a kontrolními a bezpečnostními složkami na straně druhé, napsala agentura Reuters.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi