Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

„Dejte mi pět minut s démonem.“ Otec gymnastek se vrhl u soudu na doktora-pedofila

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, nkov - 
2. února 2018
18:45

Soud s bývalým lékařem americké gymnastické reprezentace Larrym Nassarem vygradoval v pátek ve fyzické násilí. Na obžalovaného pedofila se vrhl Randall Margraves, jehož tři dcery měl Nasser zneužít. Útoku předcházela Margravesova prosba, jestli může s lékařem strávit pět minut nebo aspoň minutu o samotě. Soudkyně jeho prosbu však zamítla. 

„Rád bych vás, jako součást rozsudku, požádal o povolení strávit s tím démonem o samotě pět minut v zamčené místnosti,“ řekl Margraves poté, co jeho dcery dořekly svá svědectví a vrátily se na svá místa. Přítomná soudkyně prosbu zamítla s tím, že takovým způsobem právní systém nefunguje.

Frustrovaný otec poté smlouval, aby to byla aspoň minuta, nakonec zaútočil přímo v soudní síni. Nassarův obhájce nicméně útočícího Malgravea dokázal odstrčit. V tu chvíli se do konfliktu zapojila i detektivka Andrea Munfordová, která útočníka strhla na zem a nasadila mu pouta. Munfordová jako členka michiganského policejního sboru vedla vyšetřování Nassarových zločinů.

„Dejte mi alespoň minutu s tím parchantem,“ křičel Malgrave ve chvíli, kdy byl stržen k zemi. „Já toho parchanta dostanu,“ dodal. Ještě před útokem přitom soudkyně otce vybídla k tomu, aby před soudem podal vlastní prohlášení. To však Malgrave odmítl. Trojice dívek, která incidentu přihlížela, s šokem sledovala, jak je jejich otec odváděn pryč ze soudní síně.

Randall Malgrave, otec dívek, které zneužil odsouzený exlékař, pedofila u soudu napadl. Na záběru jedna z obětí sděluje svědectví. Randall Malgrave, otec dívek, které zneužil odsouzený exlékař, pedofila u soudu napadl. Na záběru jedna z obětí sděluje svědectví. | Reuters

Bývalý lékař gymnastické reprezentace USA Larry Nassar byl odsouzen za sexuální zneužívání svých mladistvých svěřenkyň k odnětí svobody na 40 až 175 let. Už v prosinci dostal v jiném případu trest na 60 let za držení dětské pornografie.

Nassar stráví za mřížemi zbytek života

„Nezasloužíte si, abyste ještě někdy opustil vězení. Právě jsem vám podepsala rozsudek smrti,“ řekla při vynesení verdiktu soudkyně Rosemarie Aquilinaová. Nassarovi, jenž byl lékařem amerického gymnastického svazu téměř tři desetiletí a s týmem USA byl na čtyřech olympiádách, hrozil minimální trest 25 až 40 let.

Čtyřiapadesátiletý Nassar se ke zneužívání přiznal. Dívek se bez jejich svolení dotýkal na intimních místech, aniž k tomu bylo lékařské opodstatnění. Před vynesení rozsudku se dnes svým obětem, mezi něž patří mimo jiné i olympijské vítězky Simone Bilesová, McKayla Maroneyová, Gabby Douglasová či Aly Raismanová, omluvil.

villon ( 2. února 2018 21:18 )

U nás by dostal tak osmičku.

Monikay ( 2. února 2018 19:53 )

Zachoval se jako správný chlap a táta, nemohl se na něj jen koukat

Zobrazit celou diskusi