Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bitcoinová bublina splaskla: Hodnota kryptoměny prudce klesá

Autor: Darina Jíchová - 
2. února 2018
14:00

Poprvé od listopadu klesla hodnota bitcoinu pod 162 tisíc korun. Vypadá to, že mánie kolem investic do kryptoměny je u konce. Prudce klesající cena má jen daleko do 400 tisíc korun, na kterých se bitcoin držel ještě v prosinci. Za poslední den virtuální měna zaznamenala propad o 17 procent a za poslední měsíc skoro o 46 %, informoval o tom deník Independent. 

Pokles se týká i všech ostatních kryptoměn, například hodnota litecoinu považovaného za nástupce bitcoinu se za tento měsíc snížila o celých 55 procent. Současný stav je špatnou zprávou pro všechny virtuální měny. Mezi lidmi se rovněž šíří strach je kupovat, který pramení z posledního útoku hackerů. Ti se zaměřili na japonský a jihokorejský kryptoměnový trh. Jihokorejské úřady se již nějaký čas navíc obávají, že bitcoiny slouží k daňovým únikům.

Přestože došlo k obrovskému propadu bitcoinu, jeho cena je stále dost vysoká v porovnání s minulými roky. A i dnes převyšuje svou loňskou hodnotu o 2520 procent.

Jaká je budoucnost bitcoinu a dalších kryptoměn? Čtěte zde >>>

Kdy nakupovat kryptoměny čtěte ZDE >>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mendicek ( 7. března 2018 16:08 )

Kdo chce, může Bitcoin a další kryptoměny snadno koupit ve specializovaném e-shopu https://www.ccshop.cz. Za koruny, v češtině. Já mám s nimi jen dobré zkušenosti!

Nezadat ( 2. února 2018 14:29 )

No bóže,v pondělí jsem prodal a napakoval a teď opět nakoupím a napakuji se podruhé.

Zobrazit celou diskusi