Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vojáci pili hadí krev a procházeli ohněm. Ministrovi z USA předvedli nezvyklé kousky

Autor: pk, ČTK - 
24. ledna 2018
12:55

Indonéští vojáci ve středu před americkým ministrem obrany Jamesem Mattisem pili hadí krev, kouleli se přes střepy, rozbíjeli cihly hlavami a procházeli ohněm. Šéfové Pentagonu jsou během zahraničních návštěv zvyklí spíše na rutinní vojenské přehlídky, konstatovala agentura Reuters. I tiskový doprovod, který Mattise na asijské cestě doprovází, čekal před nebývalou přehlídkou jen běžnou ukázku záchrany rukojmích. 

Přehlídka dovedností indonéských vojáků však byla mnohem okázalejší - při jednom z kousků například voják se zavázanýma očima střílel po míči, který mezi nohama svíral jeho kolega. Jednou sice minul, ale nikdo nebyl raněn.

Další indonéští vojáci za zvuku tradičních bubnů předvedli prvky z bojových umění: rozbíjeli betonové cihly hlavami a hořící vyskládané cihly proráželi holýma rukama.

Jiný voják vyzbrojený nožem a v kapuci, která mu zastírala oči, odsekl ostřím okurku, již v ústech svíral jeho kolega. Dlouhý břit se při tom mihl jen několik centimetrů od asistentova nosu.

Během patrně nejpůsobivější části demonstrace dovedností vojáci vysypali před diváky, jen pár metrů od Mattise, z pytlů hady, mezi nimiž byla i kobra královská. Hadům potom usekali hlavy a navzájem se napojili jejich krví. Jeden z vojáků hada dokonce překousl. Na konci nevšední přehlídky předvedly indonéské ozbrojené síly při melodii z filmu Mission: Impossible záchranu rukojmích. Mattis po přehlídce přeletěl do Vietnamu, který ve funkci navštěvuje poprvé.

Video  Trump naštval Palestince, pálili pak vlajky USA i jeho portrét  - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi