Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Student (15) vystřílel školu v Kentucky: Zabil dva spolužáky a skončil za mřížemi

Autor: ČTK - 
23. ledna 2018
20:14

Při střelbě na střední škole v americkém státě Kentucky byli dnes zabiti dva studenti, patnáctiletý chlapec a stejně stará dívka. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura AP. Zraněno bylo devatenáct dalších lidí.

Útočníka, rovněž patnáctiletého, policie zadržela a obvinila ho z vraždy a pokusu o vraždu. Střelba trvala 15 minut, střelec byl sám a komplice neměl, uvedla policie. Ozbrojen byl pistolí a střelbu zahájil ráno místního času v atriu objektu před zahájením první vyučovací hodiny.

Kentucký guvernér Matt Bevin na Twitteru napsal, že incident se stal v obci Benton, necelých 200 kilometrů severozápadně od Nashvillu. Na místo dorazili vyšetřovatelé FBI a policejní odstřelovači. Policie školu a její okolí uzavřela.

Z 19 zraněných bylo 14 osob postřeleno, uvedl guvernér, aniž informoval o příčinách poranění ostatních pěti. Dívka zemřela na místě, její spolužák podlehl zraněním v nemocnici. Ze školní budovy po střelbě utekly stovky dětí, v okolí podle očitých svědků panoval chaos.

O motivu pachatele policie neinformovala, neprozradila ani jeho totožnost. Policisté podle amerických médií prohledali domov útočníka a pátrají po jeho názorech a minulosti.

Incident se stal asi jen půl hodiny jízdy autem od obce Paducah, kde v roce 1997 čtrnáctiletý Michael Carneal zastřelil tři lidi a zranil dalších pět.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi