Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Prezidentský kandidát dostal roli v divadle. Premiéra bude těsně před volbami

Autor: ČTK, vei - 
20. ledna 2018
09:30

Známý bouřlivák ruské politiky Vladimir Žirinovskij si zahraje jednu z postav divadelní hry Hoře z rozumu. Představení se má odehrát v Moskvě krátce před prezidentskými volbami, ve kterých Žirinovskij kandiduje. Politik, jemuž některé průzkumy slibují druhou příčku hned za Vladimirem Putinem, ani v divadelní hře nedostal roli hlavní postavy, ale zpátečnického carského byrokrata.

„Chtěl jsem hrát Čackého, ale nabídli mi Famusova,“ postěžoval si Žirinovskij zpravodaji agentury TASS. Na jeho poznámku, že i tato postava je hodně důležitá, politik přisvědčil, že tedy Famusova zahraje, hlavně aby se dočkal dobré odezvy od kritiků.

Žirinovskij není úplný nováček. V moskevském divadle, které se chystá uvést veršovanou komedii Alexandra Gribojedova s Žirinovským ve vedlejší roli, už v jedné hře vystupoval. Ztvárnil v ní tehdy sám sebe. Nové představení má mít podle TASS premiéru 22. února. Prezidenta budou Rusové volit o necelý měsíc později.

Žirinovskij před prezidentskými volbami v roce 2004 sliboval „vypořádat se s divadlem“ s tím, že dramatici zbláznění do takových divadelních kusů jako Racek či Višňový sad budou „vykopnuti na ulici“ nebo posláni do penze. „Máme jednadvacáté století,“ prohlásil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi