Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Papež poskytl útěchu ženě zákona. Spadla z koně, kterého vyděsil papamobil

Video se připravuje ...
Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
19. ledna 2018
12:30

Papež František je tento týden na návštěvě ve státech Jižní Ameriky a ve čtvrtek zakončil svou cestu po Chile. Jako poslední bod měl v plánu mši ve městě Iquique, která proběhla bez problémů. Nicméně když se skrze město vracel na letiště, stala se nešťastná nehoda. Projíždějící papamobil vyplašil koně, který shodil ze sedla policistku. Papež nechal zastavit svůj automobil, došel ke zraněné ženě a vyčkal s ní do příjezdu zdravotníků.

Když se Svatý otec vracel z bohoslužby, cestu lemovaly zástupy, které se s ním přišly rozloučit. Jeho ochranu zajišťovala místní policie, několik policistů ho doprovázelo na koních. Jeden z nich nečekal projíždějící papamobil a lekl se. Jeho jezdkyně se neudržela v sedle a spadla.

Pád z koně a svatba v letadle

„Sklonil se ke mně a nabídl mi slova útěchy,“ řekla policistka. Když si papež všiml, co se stalo, přikázal zastavit a šel se ujistit, že je žena v pořádku. Jeho pobyt v Chile byl vůbec zajímavý. Při letu do Iquique oddal letušku a stevarda, kteří nestihli před osmi lety uspořádat církevní sňatek v Chile kvůli tamnímu ničivému zemětřesení.

Paula Podest Ruizová (39) a Carlos Ciuffardi Elorriga (41) jsou manželé osm let, nicméně pár měl pouze civilní obřad a ne církevní. Využili příležitosti, a když na palubu letadla, se kterým létají, nastoupil papež, požádali ho, aby je oddal.

„Jste si jistý?“ ujišťoval se pár poté, co papež souhlasil. „Já ano, a vy?“ zeptal se jich s úsměvem. Svatbu potvrdil i mluvčí Vatikánu Greg Burke. „Všechno proběhlo v pořádku, je to oficiální. Dokumenty byly podepsány, jejich fotografii vám ukážeme později.“

Papež pokračuje na své cestě, v pátek dorazil do Peru.

cyrilko ( 19. ledna 2018 18:11 )

Pápež Frantiček je skvelý. Iní by na jeho mieste pokračovali ďalej. Napr. taký Zeman určite, vyhováral by sa na ochranku.

andorea ( 19. ledna 2018 12:48 )

Spadla z koně, který vyděsil papamobil ------ Jak vypadá vyděšený papamobil??? Kterého, panebože! Kterého!

Zobrazit celou diskusi