Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Premiérka oznámila těhotenství, doma s dítětem bude ale televizní moderátor

Autor: ČTK - 
19. ledna 2018
08:20

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová v pátek na Instagramu oznámila, že čeká prvního potomka. Má se narodit v červnu, doma s ním chce zůstat šest týdnů, pak ji zastoupí její partner, televizní moderátor Clarke Gayford.

„Clarke i já jsme nadšeni, že v červnu rozšíříme řady rodičů, kteří sedí na dvou židlích. Já budu premiérka a matka. Clarke bude „první mezi rybáři“ a půjde na otcovskou dovolenou,“ napsala Ardernová na Instagramu.

Sedmatřicetiletá Ardernová se stala nejmladší šéfkou vlády Nového Zélandu za více než 150 let a je také třetí ženou v čele kabinetu. Vůdkyni tehdy opoziční Novozélandské strany práce, která v zářijových volbách skončila druhá, se podařilo díky podpoře Zelených zformovat koalici levého středu.

Omezení migrace a podpora potratů

Ardernová, která bývá přirovnávána k mladým, charismatickým vůdcům, jako je kanadský premiér Justin Trudeau či francouzský prezident Emmanuel Macron, voličům slíbila omezení imigrace a zvýšení sociálních výdajů. Je také zastánkyní sňatků párů stejného pohlaví a podporuje liberalizaci zákona o potratech.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi