Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strašný osud: Holčička (†5) přežila boj s rakovinou, pak ji rozmačkalo auto

Autor: Mii - 
18. ledna 2018
18:40

Jak je osud někdy nespravedlivý, ukazuje příběh 5leté Camily Torcatové z kanadského Toronta. Když byly holčičce dva roky, onemocněla těžkou rakovinou. Dlouhé měsíce s nemocí bojovala a podstupovala operace s chemoterapiemi, až nakonec zvítězila a v září mohla poprvé nastoupit do školky. Jenže života bez nemoci si moc dlouho neužila, tento týden ji před branami školky zabilo auto. Navíc auto, u kterého se zřejmě stala technická chyba, protože v něm nikdo neseděl.

K události došlo, když Camilu vyzvedával její otec. Dívka navštěvovala školku v katolické škole St. Raphael School. Šli k jejich autu, a už do něj nasedávali, když se k nim z ničeho nic začal přibližovat jiný vůz, velké SUV, a ten je doslova přimáčkl k jejich vozidlu.

Amilcar Torcato, Camilin otec, si nepamatuje, jako dlouho byli mezi auty uvězněni, než je někdo vysvobodil. Když se ale dostali do nemocnice, doktoři mu sdělili, že orgány jeho dcery selhávají a má vnitřní krvácení. Pár hodin nato zemřela.

„Byla to velmi speciální dívka. Měla určité problémy, přežila rakovinu, ale byla bojovník. Všichni ji vnímali jako velmi hodné, byť stydlivé dítě. Nemůžu myslet na nic jiného než na ni,“ vyprávěl deníku The Star otec.

„Přišel jsem ji vyzvednout ze školy, protože se mě ptala, jestli bych mohl. Obvykle ji vyzvedávala její matka, ale tentokrát jsem šel já,“ pokračoval Amilcar. Teď se nejvíc bojí, jak smrt zvládne Camilin 2letý bratr Ethan, a dodává, že to je jen rok, co dívka ukončila chemoterapii.

Truchlí celé sousedství

Policie nyní vyšetřuje, co přesně se stalo a proč se zaparkované auto samo od sebe rozjelo. Předpokládá se, že za to mohla mechanická chyba. Žádné obvinění zatím nebylo vzneseno. „Chtěl bych, aby si lidé na parkování kolem škol dávali větší pozor. Aby se několikrát ujistili, že opravdu vypnuli motor. Tohle se může stát znovu. Včera to byla Camila, zítra to může být jiné dítě,“ varoval otřesený otec.

Škola den po incidentu uspořádala smuteční ceremoniál a pozvala odborníky, aby žákům a personálu školy vysvětlili, jak se se smrtí vypořádat. Trávník u školy pokryly desítky plyšáků, květin a svíček od lidí, kteří chtěli vyjádřit soustrast.

„Já to nechápu. Je to hrozné. Mám děti ve stejném věku. Jsme malá komunita, proto nás to všechny vzalo. Nedokážu popsat, co cítím,“ sdělila deníku Sandra Taglierová, matka dvou dětí, které navštěvují nedalekou školku. Pro Camilu nakreslily obrázek, který zanesly ke smutečnímu místu na trávníku.

Instituce také vydala podobné varování jako zdrcený otec. „Naše rada pro všechny rodiče a kohokoli, kdo jezdí kolem budovy, je, aby si dávali pozor, a hlavně ve zhoršených podnebních podmínkách, jako je déšť nebo sníh,“ sdělil mluvčí školy John Yan.

Podle Briana Pattersona, prezidenta organizace Ontario Safety League, která se automobilovou bezpečností zabývá, se školní zóny staly poslední roky méně bezpečnými. „Lidé hrozně pospíchají, někdy ke školám přijede i 100 vozidel. Vážně to není úplně bezpečné,“ řekl k incidentu na tiskové konferenci. Událost ale označil za ojedinělou, protože zrovna škola St. Raphael School podle něj k bezpečnosti přistupuje zodpovědně. 

jameson ( 28. srpna 2019 21:36 )

To mi připomíná filmovou sérii Nezvratný osud.
Nebylo jí určeno, v tomhle životě žít dlouho.

Zobrazit celou diskusi