Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Urážky a plivance. Životopis Macronové obnažil start vztahu se studentem

Autor: Darina Jíchová - 
18. ledna 2018
13:25

O věkovém rozdílu mezi francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem (40) a jeho manželkou Brigitte (64) se psalo od chvíle, kdy oznámil svoji kandidaturu. Poté, co vyhrál volby, ji tisk urážlivě označil za „první babičku“. Čím si skutečně musela projít na začátku vztahu se svým studentem? O tom mluví její nová biografie. Podle knihy přišla o všechny své přátele a před práh domu jejích rodičů lidé plivali.

Když se okolí dozvědělo o tom, že si Brigitte, tehdy ještě Auzièrová, začala románek se svým téměř o čtvrt století mladším studentem, vyvolalo to poprask. Přátelé se jí zřekli a přerušili s ní kontakty.

Vztah s Macronem měl dopad i na její rodiče. Lidé na jejich adresu posílali pobouřené dopisy, kritizovali je a chodili jim plivat na dveře. Veřejnost se k jinak váženým lékařům a oblíbené učitelce obrátila zády.

Šokovaní obyvatelé města

Kniha novinářky Maëlle Brunové mapuje život manželky současného francouzského prezidenta, na prodejní pulty se dostala teprve ve středu. Z jejího obsahu jsou nejvíce v šoku obyvatelé města Amiens, kde celý příběh začal. Životopis nevybíravě popisuje, čím vším si Macronová na začátku vztahu musela projít, mluví o urážkách a projevech nepřátelství, kterými ji lidé a kolegové častovali.

Macron svoji ženu Brigitte zaujal už jako 15letý student. Macron svoji ženu Brigitte zaujal už jako 15letý student. | reprofoto Emmanuel Macron, strategie meteoru. France 3

Když se manželé poprvé setkali, Macronovi bylo 14 let a učitelce francouzštiny a latiny 38. Macron chodil do divadelního kroužku, který vedla. Mezi kolegy na soukromém jezuitském gymnáziu byla velmi respektovaná. Obyvatelé města ji znali jako manželku úspěšného bankéře, matku tří dětí a oblíbenou učitelku. Její pověst utrpěla značnou ránu, když si začala aféru s teenagerem. Macron musel ze školy odejít a přestoupit na jednu z pařížských škol.

Macronovy rodiče aféra zaskočila

V knize je popsána i reakce Macronových rodičů, kteří si původně mysleli, že se jejich syn zamiloval do své spolužačky Laurence Auzièrové, Brigittiny dcery. „Nemohli jsme tomu uvěřit. Nebyl to vztah, na který řeknete: no, to je skvělé,“ uvádí Brunová.

Autorka v biografii cituje také několik známých Macronové. „Ne, Brigitte o tomhle období nerada mluví. Jednou mi řekla, že přišla o všechny přátele. Přes noc se k ní všichni otočili zády. Kamarádi, se kterými jezdila na dovolenou, s ní najednou nechtěli mít nic společného,“ uvedla jedna ze současných přítelkyň Macronové.

Erotický román o vztahu s Brigitte

Macron splnil svůj slib z doby, kdy mu bylo 17, a Brigitte si v roce 2007 opravdu vzal. Sňatek se odehrál krátce poté, co se v roce 2006 rozvedla. Podle Brunové prezident Macron na začátku jejich vztahu napsal erotický román. Dosvědčila to i jeho někdejší sousedka.

„Rukopis měl zhruba 300 stránek a byl dost pikantní, což je pochopitelné. Jména samozřejmě nebyla stejná. Byl to příběh studenta, který se zamiloval do své starší učitelky. Emmanuel zřejmě potřeboval vyjádřit, co přesně tehdy cítil, tak to napsal,“ uvedla nejmenovaná žena.

Prezident se nikdy netajil tím, že od dětství měl spisovatelské ambice. Mluvčí prezidenta odmítla poskytnout jakýkoliv komentář týkající se románu. Jeho dílo neměla k dispozici ani autorka biografie a kopii si neponechala ani jeho přítelkyně, která mu pomáhala knihu přepsat. Během kampaně se svěřil tisku s tím, že napsal dílo s názvem Revoluce, ale protože s výsledkem své práce nebyl spokojen, rozhodl se ho nepublikovat.

Prezident spisovatelem

Na otázku francouzského autora Philippa Bessona, zda nelituje toho, že je prezidentem a ne spisovatel, odpověděl Macron následovně: „Můj život ještě neskončil.“

Video  Podívejte se na první polibek Emmanuela Macrona a jeho ženy Brigitte  - youtube.com_Vic Gast/bpž
Video se připravuje ...

4552 ( 14. července 2018 18:58 )

Proč jste tak nenávistní? Mají se rádi,vzal si ji a jsou spolu, na rozdíl od našich perverzáků co vstanou z nočníku a uprcnou svého pravnoučka.Jsou nechutní starci a ty mladé holky že se nepozvrací když na ně vlezou, je tpo totiž o penězích. Na rozdíl od Macrona , zamiloval se a vzal si ji.Každý jim může závidět a podle toho se to pozná jak sprostě reagují.Ona je na svůj věk pěkná.

majojo ( 18. ledna 2018 19:22 )

Takže ta dáma vlastně není pedofilka, ale hrdinka?

begina ( 18. ledna 2018 18:50 )

Gorila Kamba z pražské zoo je proti téhle příšeře krasavice

bibs_7 ( 18. ledna 2018 18:31 )

-Hej, lidi, máte taky ten pocit? -Co? -...jakoby jste zili na planete opic? -Jo!!!!!! Protoze presne tak Makarónka totiz vypadá. Ta by mohla hrát v pokracování i bez maskéra.

sores ( 18. ledna 2018 14:36 )

Babča s vnoučkem, fuj tajbl !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi