Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rusové upálili našeho „bratra“, tvrdí ukrajinští rebelové. Policie našla ohořelé tělo

Autor: Darina Jíchová - 
16. ledna 2018
20:37

Ukrajinští rebelové se domnívají, že Rusové pobývající ve Velké Británii zavraždili jednoho z jejich „bratrů“. Jednalo se prý o Mikuse Alpse (33), který bojoval proti ruským vojakům během anexe Krymu. Rusové ho měli minulý týden unést z jeho domu na britském ostrovu Guernsey. Ukrajinci vypověděli, že únosci Alpse mučili a nakonec upálili v autě, informoval o tom deník Telegraph.

Verzi Ukrajinců odpovídá i vyhořelá karosérie lotyšského auta, lidské ostatky a brokovnice, které zajistila tamější policie. Andrij Gergert, velitel osmého pluku ukrajinského dobrovolnického batalionu Azov, napsal na Facebooku:

„Mučili ho a upálili ho ve vlastním autě, které používal ve prospěch batalionu. Sicilská mafie je nic proti pohlavárům a vrahům z Kremlu. Nikdo si nedokáže představit, jaké metody používají k dosažení svých imperialistických cílů. Je jim jedno, kde budou zabíjet. Jestli ve střední nebo východní Evropě. Nic je nezastaví.

Vražda, nebo sebevražda?

Alpsovi přátelé uvedli, že muž pravidelně pomáhal Ukrajincům. Sháněl pro ně auta a posílal zásoby pro ukrajinské jednotky bojující v Donbasu. Rusové mu prý už několikrát vyhrožovali smrtí. Místní vedoucí policejních orgánů Patrick Rice uvedl, že na stanici mají velmi „zasmušilý a sebereflexní“ dopis. Domnívají se, že ho napsal Alps.

Šéf ostrovní policie Patrick Rice. Šéf ostrovní policie Patrick Rice. | reprofoto/twitter

„Jsme si vědomi zapojení pana Alpse do proukrajinského hnutí, rovněž víme i o jeho protiruských postojích,“ dodal Rice. „Zatím nebylo oficiálně potvrzeno, zda je muž naživu nebo ne. Nemáme žádné důkazy, které by ukazovaly na to, že zemřel ve vyhořelém autě. Na analýzů nalezených ostatků teprve čekáme. Výsledky bychom měli mít ještě tento týden,“ zakončil Rice tiskovou konferenci. Policie tedy spekuluje i nad tím, že Alps mohl spáchat sebevraždu.

19jirka74 ( 26. ledna 2018 17:11 )

Rudoši jsou zákeřný. Dělal jsem před 4 roky s bejvalým komunistickým fízlem. A udavačství,donášení,lež patolízalství bylo každou chvíli od něho na denním pořádku. Porovnávam časem už v jiné firmě.

Zobrazit celou diskusi