Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Exploze v Belgii zničila tři domy. Zabila dva lidi, dalších 14 zranila

Autor: ČTK - 
16. ledna 2018
09:25

Dva mrtvé a 14 zraněných si vyžádala silná exploze v Antverpách na severu Belgie, při které byly v pondělí zničeny tři domy. Stav jednoho zraněného je kritický, dalších pět lidí je ve vážném, ale stabilizovaném stavu, informoval o tom v úterý web listu La Libre. Policie vyloučila, že by výbuch souvisel s terorismem. Místní média za příčinu označují explozi plynu.

Úřady původně informovaly pouze o 14 zraněných. Záchranáři, kteří místo neštěstí prohledávali se psy, ale v úterý ráno nalezly v troskách dvě lidská těla, která se zatím nepodařilo identifikovat.

Pět lidí utrpělo vážná zranění, jsou ale ve stabilizovaném stavu, jeden další zraněný je ve stavu kritickém a lékaři bojují o jeho život. Osm lidi utrpělo lehká zranění.

Úřady se dosud oficiálně k příčině výbuchu nevyjádřily. Veřejnoprávní televize RTBF informovala, že explozi pravděpodobně zapříčinil únik plynu. Teroristický útok jako příčinu neštěstí policie vyloučila.

Zveřejněné snímky z místa neštěstí ukazují, že výbuch zcela zničil průčelí tří domů, poškozeny byly také sousední domy. V jednom ze zničených domů byla restaurace, v patře nad ní pak byty. Oblast, kde se neštěstí stalo, mají podle belgických médií v oblibě především studenti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jonn ( 15. ledna 2018 23:22 )

No jó , asi samo .

Zobrazit celou diskusi