Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ohnivé peklo v portugalském klubu: Požár při karetním turnaji zabil 8 lidí

V Portugalsku došlo k výbuchu a následně k požáru v zábavním klubu. Na místě je nejméně osm mrtvých. (Ilustrační foto.)
V Portugalsku došlo k výbuchu a následně k požáru v zábavním klubu. Na místě je nejméně osm mrtvých. (Ilustrační foto.)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
14. ledna 2018
08:24

Nejméně osm mrtvých a desítky zraněných si vyžádal v sobotu večer výbuch plynu a následný požár v zábavním klubu v severním Portugalsku. K neštěstí došlo ve městě Vila Nova da Rainha v okrese Tondela, asi 260 kilometrů na severovýchod od Lisabonu. 

Mluvčí hasičů řekl agentuře Lusa, že zraněných je kolem 50. Starosta města Jose Antonio de Jesus v televizi uvedl, že ve dvoupatrové budově se v době, kdy vypukl požár, nacházelo více než 60 lidí, kteří přihlíželi karetnímu turnaji.

 

"Několik desítek lidí bylo zraněno, někteří lehce, jiní vážně a jsou stále v péči záchranářů," řekl starosta. Příčinu neštěstí neuvedl, ale místní média citovala hasiče, podle kterých by mohl být na vině výbuch topného kotle. Podle agentury AP jich v místě zasahovaly desítky a nasazeny byly i dvě záchranné helikoptéry. Portugalsko v loňském roce sužovaly lesní požáry, které zabily více než 100 lidí, připomněla agentura Reuters.

 VIDEO: Smrt v plamenech: Při požáru domu na Berounsku zemřela žena.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi