Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vojenský pilot: Světoví lídři musí brát UFO vážně. Jedno jsem zřejmě viděl

Autor: Mii - 
2. ledna 2018
19:20

Že neidentifikovatelné létající objekty (UFO) není dobré brát na lehkou váhu, si myslí bývalý vojenský pilot americké armády David Fravor. Světoví lídři by se podle něj věcí měli zabývat seriózněji. Fravor také podpořil amerického agenta Luise Elizonda, který v prosinci prozradil, že Pentagon několik let vedl program na zkoumání UFO, jehož provoz stál 22 milionů dolarů (zhruba 468 milionů korun).

Elizondo zařídil, že americké ministerstvo obrany zveřejnilo materiály k programu, který se nazýval Advanced Aviation Threat Identification Program (AATIP). Mezi materiály byla i videa zkoumaných pozorování UFO a jednoho z nich se účastnil právě Fravor, píše deník The Sun.

Velitel Fravor tehdy pilotoval v rámci rutinního tréninku stíhačku nad Pacifikem nedaleko San Diega, když dostal s kolegou povel prověřit letadlo, které na radaru zaznamenala letadlová loď USS Princeton. Operátoři jim řekli, že podivné objekty na radaru zaznamenávali skoro dva týdny, ale nikdy v době, kdy měli ve vzduchu lidi, kteří by je mohli prověřit.

Objekt rychle měnil výšku, ve které létal. Nakonec zmizel z radaru úplně. „Létalo to úplně náhodně a nemělo křídla. Jelikož byl jasný slunečný den, viděli jsme, že objekt je celý bílý a nemá ani okna. Nedokázal jsem poznat, co to bylo,“ vyprávěl Fravor pro The Sun.

Velitel se k objektu snažil co nejvíc přiblížit. Nakonec se mu to podařilo na vzdálenost zhruba 800 metrů. „Doslova jsem tu věc honil. Začala kopírovat naši trasu, takže to vypadalo, jako když ví, že tam jsme. Když jsem se přiblížil nejvíc, rychle zrychlila a během sekundy byla pryč,“ pokračoval.

Okamžitě si pomyslel, že je to podivný zážitek. Během svých 16 let pilotování nikdy nic podobného neviděl. „Nic nedokáže tak rychle měnit směr a letovou výšku a pak prostě zmizet. Ani jsem se nebál, jenom mě to prostě zajímalo,“ říkal Fravor a dodal, že věc dokonce zasekla radar. Létala tak abnormálně, že ji nedokázal efektivně zaměřit.

Co by na to řekl Stephen Hawking

Video, které ministerstvo obrany zveřejnilo, natočila jedna ze stíhaček. Podle Fravora přesně ukazuje, jak objekt vypadal. Nevypouštěla žádný kouř ani výpary, takže není možné určit, kde měla výfuk. Velitel tak nevylučuje možnost, že věc nepocházela ze Země.

„Vím, co jsem viděl. Chovalo se to impozantně a očividně nám to nechtělo ublížit. Upřímně si nemyslím, že by lidé disponovali takovou technologií. Lidské tělo by navíc ani nezvládlo takovou akceleraci. Viděli to další tři lidé. Mám v letectví bohatou zkušenost, jsem v dobrém zdraví a neberu drogy, takže není třeba zpochybňovat moji kredibilitu,“ sdělil Fravor.

Pilot proto vyzval britského astrofyzika Stephena Hawkinga, aby se na video podíval a zhodnotil jej. „Měli by se zeptat Stephena Hawkinga. Je to brilantní člověk a rád bych věděl, co si o tom myslí. Lidé v týmu říkali, že se zeptají nějakého teoretického fyzika, jako je on, aby vysvětlil, jak je taková věc možná,“ vysvětloval velitel.

Přidal také varování světovým lídrům: „Musíme tohle brát vážně a společně jako druh, protože aktuálně nevíme, jaké ty věci mají úmysl. Pokud budou jako ET, tak super, ale jestli jako ve Válce světů, tak to bude zlé.“ Fravor tak odkazoval ke slavnému dílu H. G. Wellse, ve které mimozemšťané z Marsu napadnou Zemi.

„Můžete je ignorovat a doufat, že se jen dívají, nebo můžete něco dělat a snažit se pochopit, jaké mají technologie pro případ, že nezamýšlí nic dobrého,“ uzavřel své myšlenky Fravor.

UFO kolem jaderných elektráren

Video s bílým objektem bylo jen jedno z mála, které ministerstvo obrany zveřejnilo. V jiném je zřetelně slyšet, jak pilot říká svému kolegovi: „Je to jen pitomý dron, kamaráde.“ Druhý člověk pak odpovídá: „Je jich celá flotila! A rotují!“

Fravorovo video je nicméně to, které vznik celého programu AATIP podnítilo. Projekt fungoval hlavně v letech 2007–2012, ale do určité míry podle The New York Times pracuje dodnes. Financován byl z rozpočtu na obranu, ovšem jen 22 miliony dolarů (zhruba 468 milionů korun), což jsou v rámci celého rozpočtu ve výši stovek miliard dolarů jen „drobné“.

Šéf AATIP Elizondo letos v říjnu na post rezignoval. Vadilo mu, že se program tajil, protože je podle něj velmi důležitý, a sám je přesvědčen, že na Zemi nemusíme být sami. I on doporučil světovým lídrům, aby se věci věnovali. Řekl také, že existuje několik míst, kde se neidentifikovatelné objekty sdružují často, například kolem jaderných elektráren.

openha ( 17. dubna 2018 09:04 )

VZHLEDEM K TOMU,ŽE JSEM MĚL MOŽNOST VE VOJENSKÉM UČILIŠTI PŘI NOČNÍCH OSTRÝCH STŘELBÁCH POZOROVAT UFO SPOLU SE SPOLUŽÁKY A VELITELI, JEHOŽ POHYB ODPOVÍDÁ POPISU LETCE V ČLÁNKU, MÁM DOJEM,ŽE SE JEDNÁ O NAPROSTO AUTOMATICKÉ SONDY BEZ POSÁDKY NEBO BIOLOGICKÝMI ROBOTY, KTERÉ JSOU OD VYSPĚLÝCH VESMÍRNÝCH CIVILIZACÍ VYPOUŠTĚNÍ K SONDOVÁNÍ VESMÍRU A PŘÍPADNÉHO HLEDÁNÍ ŽIVOTA KTERÝ ODPOVÍDÁ JEJICH POŽADAVKŮM !!!

Zobrazit celou diskusi