Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po nočním návratu z novoroční mše 14 mrtvých. Střelci na věřící „číhali“

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
2. ledna 2018
09:15

Neznámí ozbrojenci zastřelili nejméně 14 věřících a dalších 12 zranili, když se skupina z neděle na pondělí vracela z novoroční půlnoční mše. S odvoláním na policii o tom v úterý informovala agentura AFP. Úkladné vraždění věřících proběhlo na jihu Nigérie. 

Jednalo se o koordinovaný útok více střelců. Postřelené se podařilo převézt do nemocnice. Po útočnících strážci zákona pátrají, sdělil jejich mluvčí. Ten nazval pachatele bandity, možná tedy nešlo o nábožensky motivovaný zločin.

Střelba v nigerijském kostele má 14 obětí. Střelba v nigerijském kostele má 14 obětí. | reprofoto/facebook

„Střílet začali v pondělí v půl jedné, když jsme se vraceli z kostela,“ řekl Ugochi Olugbo, příbuzný jedné z obětí. Křesťané zavítali na mši v druhém největším nigerijském přístavu Port Harcourt. Přibližně 90 kilometrů od něj pak zahynuli.

„Čtrnáct osob zahynulo na místě, dvanáct dalších bylo převezeno do nemocnice,“ sdělil policejní zdroj novinářům. Mluvčí místní policie Nnamdi Omoni, ale počet obětí nepotvrdil. „Policejní komisař Ahmed Zaki vyhlásil pátrání po banditech. Všechny naše jednotky byly mobilizovány, pachatelé budou zadrženi a za svůj čin odsouzeni,“ uvedl Omoni.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi