Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tajná služba zadržela útočníka ze supermarketu v Petrohradě. Zranil 13 lidí

Autor: ČTK - 
30. prosince 2017
16:30

Ruská tajná služba (FSB) zadržela strůjce a zároveň vykonavatele středečního atentátu v petrohradském supermarketu, při kterém bylo zraněno 13 lidí. Informují o tom v sobotu ruská média. K odpovědnosti za čin se v pátek přihlásila teroristická organizace Islámský stát (ISIS), žádné důkazy však neposkytla.

„Federální bezpečnostní služba Ruské federace 30. prosince 2017 v rámci pátrací akce zadržela organizátora a přímého pachatele atentátu, při kterém 27. prosince v obchodním centru Křižovatka v Petrohradu explodovalo podomácku vyrobené výbušné zařízení,“ cituje agentura TASS z prohlášení tajné služby. Žádné další podrobnosti neuvádí.

Vyšetřovatelé nyní podezřelého vyslýchají. Mluvčí Vyšetřovacího výboru Svetlana Petrenková uvedla, že policie bude u soudu žádat o jeho předběžné zatčení.

Ve středu večer explodovalo v supermarketu petrohradského zábavního centra výbušné zařízení o síle odpovídající výbuchu 200 gramů trhaviny TNT. Prezident Vladimir Putin čin ve čtvrtek označil za teroristický útok.

cezar8 ( 30. prosince 2017 19:08 )

Je to naplánované tak, aby si Rusové řekli, že za Putinova presidentování není v Rusku bezpečno. Proto bylo použito jen menší množství TNT. Vše zřetelně ukazuje na akci FSB a Putinovu poměrně tvrdou předvolební kampaň. Pro spoustu Rusů v odlehlých částech Ruska s jediným zdrojem informací TV Rossija je teď Putin ochráncem....

Zobrazit celou diskusi