Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

V Las Vegas mají po masakru strach ze Silvestra. Na střechách budou snipeři

Autor: Darina Jíchová - 
30. prosince 2017
10:20

Tisíce lidí z celých Spojených států se přesouvají do Las Vegas, aby tam oslavily Nový rok. Policie proto nařídila zvýšená bezpečnostní opatření, úřady se bojí dalšího útoku. Nechtějí, aby se opakoval říjnový masakr, při kterém zemřelo 58 lidí. Poslední večer v roce tu bude hlídkovat zvýšené množství policistů, nad městem budou létat helikoptéry a na střechách budou snipeři. O přípravách lasvegaské policie informovala stanice CNN.

Ve městě se na Silvestra bude nacházet i velké množství celebrit, uskuteční se tu koncerty Britney Spears, Bruna Marse nebo skupiny Maroon 5. Policie se snaží město maximálně zabezpečit a poskytnout ochranu všem jeho obyvatelům a návštěvníkům. Strážníky posílí 300 mužů z národní gardy a dalších 1500 policistů, řekl místní šerif Josepf Lombardo.

Šerif rovněž uvedl, že se rozhodli na střechy výškových budov poslat snipery, kteří budou sledovat nejrušnější místa města. K okamžitému výjezdu je připraveno několik zásahových jednotek. Do celé akce se kromě místní policie a národní gardy zapojily i FBI a ministerstvo vnitřní bezpečnosti. Speciální vyčleněný tým pak sleduje sociální média.

Na tiskové konferenci Lombardo zdůraznil, že se jedná pouze o preventivní opatření. Policie neobdržela žádné výhrůžky nebo varování, že by na Nový rok mělo k něčemu dojít. Las Vegas rovněž investovalo do betonových sloupků, které lemují nejrušnější ulice, chtějí tak zabránit možným útočníkům vjíždět do chodců. Bezpečnostní opatření budou platit až do 2. ledna.

gabreta ( 30. prosince 2017 16:04 )

Ani se nedivím, že mají strach. Za ty zvěrstva které napáchali s miliony mrtvých po celým světě? Vždyť jsou na ně nas*raní všichni lidé po celém světě, kromě dobře zaplacených politiků a Zdenkka s tátou v ústavu!!

pavel215_klafunda ( 30. prosince 2017 11:24 )

Americká demokracie - snipeři na střechách.

Zobrazit celou diskusi