Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejméně 12 lidí, včetně kojence, zemřelo při požáru bytu v Bronxu! Oheň pravděpodobně založilo dítě

Autor: ČTK - 
29. prosince 2017
17:45

Nejméně 12 mrtvých včetně ročního dítěte si vyžádal požár pětipatrového bytového domu v newyorské čtvrti Bronx. Starosta Bill de Blasio podle CNN označil požár za nejhorší, který město v posledním čtvrtstoletí postihl. Není vyloučeno, že se bilance obětí ještě zvýší, neboť čtyři lidé jsou v kritickém stavu. Podle starosty mohlo oheň založit dítě, které si hrálo s kamny.

„Čelili jsme nejhoršímu požáru nejméně za poslední čtvrtstoletí,“ řekl de Blasio během návštěvy místa tragédie. Připomněl tak požár sociálního klubu v Bronxu, kde v roce 1990 zahynulo 87 obětí. V roce 2007 pak zahynulo při dalším požáru v Bronxu deset lidí včetně devíti dětí.

Hořet začalo ve čtvrtek večer místního času (v noci na pátek SEČ) v bytě v prvním patře, odkud se plameny rychle rozšířily do dalších částí domu, uvedli hasiči.

De Blasio řekl, že vyšetřovatelé se kloní k názoru, že oheň založilo dítě, když si hrálo s kamny. Úřadům bylo podle stanice CNN známo, že v jednom z bytů v prvním patře byly vadné detektory kouře. Nejstarší z obětí byla třiašedesátiletá žena. Kromě čtyř těžce zraněných jsou další dvě osoby zraněny lehce. Do zásahu bylo nasazeno 170 hasičů.

Dům, ve kterém je dvacet bytů, neprošel v poslední době žádnou velkou rekonstrukcí. Mezi mrtvými jsou tři dívky ve věku od jednoho do sedmi let a chlapec, jehož věk není znám. Některým obyvatelům se podařilo utéct požárními schodišti, ale plameny se šířily velmi rychle, takže mnozí se vůbec nedostali z bytů.

Video - požár haly v pražské Vinoři

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi