Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Výbuch v Petrohradu byl terorismus, říká Putin. Útočník ohrozil stovky lidí

Autor: ČTK, Mii - 
28. prosince 2017
09:54

Středeční výbuch v petrohradském supermarketu, který zranil 13 lidí, byl činem terorismu. Řekl to ruský prezident Vladimir Putin a tajné službě FSB nařídil, aby při zadržení teroristů postupovala podle zákona, „avšak při ohrožení života nebrala zajatce a zlikvidovala (teroristy) na místě“, uvedla agentura TASS.

Putin, který sám pochází z Petrohradu, hovořil při vyznamenávání vojáků za tažení v Sýrii. Připomněl, že nedávno FSB překazila jiný teroristický útok, a také varoval, že bezpečnostní situace v Rusku by byla mnohem horší, kdyby se do Ruska vrátily tisíce či stovky teroristů, válčících v Sýrii.

Původně úřady hovořily o desítce zraněných. Zástupkyně petrohradského gubernátora ve čtvrtek podle agentury Interfax upřesnila, že výbuch zranil 13 lidí, pět z nich odmítlo hospitalizaci. Pět lidí utrpělo středně těžká zranění, stav tří pacientů je uspokojivý. Dva z nich mezitím podle úřadů nemocnice opustili, hospitalizováno tak zůstává šest lidí.

Ohroženy byly stovky lidí

Podle vyšetřovatelů ve středu večer v petrohradském supermarketu vybuchlo podomácku vyrobené výbušné zařízení o síle odpovídající výbuchu 200 gramů trhaviny trinitrotoluen, označované též TNT či tritol. Účinek zvyšovaly další destruktivní prvky.

V okamžiku exploze se v nákupním centru podle ruské televize nacházelo několik stovek lidí.

Útok se odehrál jen čtyři dny před příchodem Nového roku, což je v Rusku jeden z hlavních svátků.

K explozi nedávno došlo i na Manhattanu:

Video  Zranění a panika na Manhattanu: Sebevražedný útočník na sobě odpálil bombu  - Reuters, Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

bobin135 ( 28. prosince 2017 17:07 )

repelos, hlavní cíle této špinavé Bilderberg grupe je terroristická organizace, která eliminuje 80% populace. Vyhubení, vyvraždění. K těmto účelům užívají světové lékařství, kde do vakcín přidávají viry rakoviny a podobné smrtonosné nemoci. Vize těchto zločinců je zotročení zbylé populace. Patří mezi ně všichni zámožní lidé, dokonce i z ČR.

tgbg ( 28. prosince 2017 11:45 )

Myslím si že vztahy těchto dvou velmocí by byly daleko lepší,nebýt těch bplševicko-komunistických hyen.klanů Putlerů,Lavrovů atd. a ku.rev.které si mastí kapsy na zbrojení,různých jestřábů v dumě-Medveděv a dalších. Do sankcí a dalších hovadin je všeuměl Putler tlačen,jinak by měl,jako Stalin mozek na sedadle. A Čína,to je pro ně strašák. Vše nasvědčuje tomu, že za pár let to bude hospodářsky i vojensky velmoc č.2.

bobin135 ( 28. prosince 2017 11:33 )

repelos, říká ti něco skupina Bildenberg?

Zobrazit celou diskusi