Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Svalnatá těla a drsné mrazy: Polonazí vojáci se v -28 °C připravují na útok KLDR

Autor: Darina Jíchová - 
21. prosince 2017
13:15

Zhruba 440 mariňáků se v Jižní Koreji zapojilo do náročného cvičení, které má být průpravou na případný útok KLDR. Napadení by mohlo přijít během chystané olympiády v jihokorejském Pchjongčchangu. Vojáci i přes vysoké mrazy, až -20°C, cvičí polonazí, informoval o tom deník Mirror.

Na západě panují všeobecné obavy, že severokorejský vůdce Kim Čong-un v únoru zaútočí na olympijské hry. Rada bezpečnosti OSN vyzvala své členy, aby zachovali mír. Situaci na Korejském poloostrově chce vyřešit diplomatickou cestou za pomoci sankcí a dalších opatření. Nicméně společná vojenská cvičení USA a Jižní Korey probíhají u Kimových hranic pravidelně od roku 2013. Někteří se obávají, že další armádní dril vyprovokuje diktátora k nějaké akci.

Polonazí vojáci

Nové vojenské cvičení začalo v pondělí 4. prosince a potrvá 3 týdny. Velitelé svým mužům připravili přísný program – vysvlečení do půli těla absolvují všechny fyzické testy venku na mrazu. Během třítýdenní akce jsou přichystané různé vojenské hry, praktiky se zimní kamufláží a další. Celá akce je zaměřená na utužování aliance mezi Jižní Koreou a USA.

Cvičení jihokorejských a amerických vojáků Cvičení jihokorejských a amerických vojáků | Reuters

„Jste symbolem pevného spojenectví mezi Jižní Koreou a Spojenými státy, společně překonáte i vysoké mrazy,“ řekl svým podřízeným jihokorejský velitel. „Korejskou republiku ochráníme, pomůže nám vřelé přátelství a vojenská síla našich spojenců,“ dodal mluvčí jihokorejských mariňáků.

snehulak ( 21. prosince 2017 19:28 )

No a když Kim nezaútočí, oni si už nějakou záminku najdou. Přece se neváleli v tom sněhu, před přihlížejícími spojeneckými vojáky Jižní Koreje zbytečně!

sores ( 21. prosince 2017 17:01 )

Kim je něco jako byl Hitler stejná zrůda! Do plynu s ním i s ostatními korejci co mu provolávají slávu

Zobrazit celou diskusi