Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vánoční hororová plavba: Přes 300 pasažérů se na palubě luxusní lodi nakazilo nebezpečným virem

Autor: rc - 
17. prosince 2017
20:13

Romantická plavba po Karibiku se proměnila v horor! Luxusní zaoceánská loď Royal Caribbean mířila z americké Floridy na Haiti a Jamajku s  5 547 pasažéry na palubě. Během plavby však více než 300 lidí onemocnělo.

Mnoho lidí balí kufry a na Vánoce letí za teplem. Někteří však chtějí strávit nejkrásnější svátky v roce doma, a tak se jedou ohřát k moři v období adventu. Na zaoceánskou loď Royal Caribbean na Floridě nastoupilo 5 547 pasažérů. Luxusní loď je měla odvézt na pohádkové Haiti a slavnou Jamajku. Na obří lodi měli strávit celých pět dní, ovšem romantická plavba se po dvou dnech proměnila v horor.

Podle informací DailyMailu 332 pasažérů mělo žaludeční potíže zřejmě způsobené novovirem. Jedná se o virus, který způsobuje epidemickou virovou gastroenteritidu, tzv. žaludeční virózu či chřipku. Onemocnění se projevuje zvracením, bolestí břicha a průjmem. Virus je vysoce nakažlivý a šíří se potravinami nebo vodou. Může se však přenášet i přímým kontaktem.

Na palubě zavládl chaos. Zdravotní personál nebyl připraven na takový nápor pacientů a brzy mu došly lékařské potřeby. Pasažéři popsali, že viděli lidi zvracet ve výtazích, když se snažili dostat k lékaři. „Došly nám lékařské potřeby a čekalo se hodinu na pomoc,“ uvedla jedna z pasažérek Marsha Homuska.

 

VIDEO: Podivně osiřelé jsou na počátku září přístavy:

Video  Podivně osiřelé jsou na počátku září přístavy v Petrově a ve Strážnici. Povodí Moravy na nich ukončilo plavbu a začalo vypouštět kvůli plánovaným opravám vodu.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

jir.ass ( 17. prosince 2017 23:21 )

 pohádkové Haiti? V blesku je nějaká oslava s hromadou chlastu?

Zobrazit celou diskusi