Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děti s vymytými mozky i džihádistky: V Německu nemusí útočit jen muži, bojí se úřady

Autor: bru/ČTK - 
16. prosince 2017
11:14

Německé úřady hodnotí jako nebezpečné islamisty i několik desítek žen a mladistvých, od nichž hrozí, že by mohli spáchat teroristický útok. Napsala to dnes agentura DPA s odvoláním na informace získané ze zdrojů bezpečnostních služeb.

V celkovém počtu více než 720 v současné době evidovaných islámských radikálů, kteří představují hrozbu, jde o malý procentní podíl. Nicméně šéf Spolkového úřadu na ochranu ústavy (BfV) Hans-Georg Maassen již důrazně varoval před nebezpečím, jež znamenají islamistické ženy a děti, a to zejména ty, které se vracejí z bývalých bojových zón teroristických milicí Islámského státu (IS).

Video  Češka Naďa zemřela při útoku v Berlíně. Manžel a syn (5) čekali tři dny v naději  - David Vaníček, Blesk TV
Video se připravuje ...

Maassen začátkem prosince upozornil, že existují děti a mladiství, kteří ve „školách“ v oblastech držených Islámským státem prošli vymýváním mozků a výraznou radikalizací. Při svém návratu pak představují nemalý problém, protože jsou nebezpeční.

Manželky islamistů lze označit za džihádisty

Hrozbu podle šéfa BfV částečně představují i ženy bojovníků IS, které se vracejí domů. „Ženy, jež v minulých letech žily v oblastech ovládaných Islámským státem, jsou mnohdy natolik zradikalizované a ztotožněné s ideologií IS, že je lze plným právem označit za džihádisty,“ uvedl Maassen.

Video  Vteřiny před tragédií: Tak vjel kamion do vánočních trhů v Berlíně  - Reuters/ Blesk/ SPRT50_63-Deadly_dust
Video se připravuje ...

Počet více než 720 islamistů považovaných v Německu za nebezpečné je v této zemi dosud nejvyšší. Jde o osoby, o nichž jsou bezpečnostní úřady přesvědčené, že mohou spáchat nejtěžší trestné činy, včetně teroristických útoků.

Převážně se jedná o muže. V poslední době se však do zorného pole policie a zpravodajských služeb dostávají ve stále větší míře také ženy a mladiství z islamistické scény, poznamenala DPA.

Mladí v Německu útočili nožem, sekerou i výbušninou

Loni spáchali v Německu nezletilci tři teroristické útoky. Při jednom zaútočila šestnáctiletá dívka nožem na policistu na hlavním nádraží v Hannoveru. Druhý, bombový útok na sikhskou modlitebnu v Essenu spáchali dva mladiství. Třetí teroristický čin má na svědomí sedmnáctiletý mladík, který útočil sekerou ve vlaku jedoucím do Würzburgu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

moiaza ( 16. prosince 2017 17:01 )

U nás mají také děti vymyté mozky , ale zatím nebezpečně nebezpečné nejsou.

iFender ( 16. prosince 2017 16:07 )

Swolotsch je a bude vzdy Swolotsch!!! "Islam patri k Nemecku" rika mnoho politiku v BRD.Ja bych to poopravil. "Terorismus patri k Nemecku"! Meli pred casem volby a zvolili si zase Merklovou tak at si to "vyzerou"!!!!!

agfor ( 16. prosince 2017 14:27 )

To je stejné, jako v Česku. Taky bezpečně poznáš, kde bydlí cikáni - podle smrsdu a bordelu.

agfor ( 16. prosince 2017 14:24 )

Mají tam jen to, co Merkelová pozvala. Teď chce, aby to bouchalo i nás a nutí nás vozit si do Česka islámské fanatiky a vrahy.

diskutujici ( 16. prosince 2017 12:55 )

Urady se boji, tak je prerozdelime vsude. Tuuuudle

Zobrazit celou diskusi