Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Irácká miss se vyfotila s Izraelkou. Její rodina musela uprchnout do USA

Autor: ČTK, vei - 
16. prosince 2017
09:10

Příbuzní irácké královny krásy Sará Idanové uprchli kvůli výhrůžkám do Spojených států. Důvodem je zloba, kterou v Iráku vyvolal snímek Idanové s izraelskou Miss Adar Gandelsmanovou. S odvoláním na obě královny krásy o tom informovala agentura DPA.

Široce sdílená fotka vadila Iráčanům, kteří se na ni dívali prizmatem zakořeněných arabsko-židovských sporů. Neupřesnění členové rodiny 27leté Idanové se proto z důvodu bezpečnosti dočasně uchýlili do USA, oznámila izraelská média s odkazem na Gandelsmanovou.

 Idanová informaci potvrdila na Twitteru. „Nejsem první ani poslední osobou, která je vystavena pronásledování kvůli záležitosti osobní svobody,“ napsala rodačka z Bagdádu, která sama žije střídavě v USA.

Obě ženy si pořídily společnou selfie v polovině listopadu během soutěže Miss Universe v americkém Las Vegas. Snímek obletěl internet, doplněný o vzkaz Idanové, jenž zněl „Mír a lásku od Miss Iráku a Miss Izraele“.

V muslimském Iráku ale fotografie vyvolala velkou nevoli, a to i proto, že Idanovou zachycuje v bikinách. Idanová pak uvedla, že selfie měla jen vyjádřit její touhu po míru mezi všemi zeměmi. Podle ní nešlo o vyjádření podpory izraelské vládě, kterou většina vyznavačů islámu kritizuje za útlak Palestinců.

Video  Podívejte se na nejkrásnější ženu světa roku 2012!  - youtube.com_Believe/BPŽ
Video se připravuje ...

„Je to velmi inteligentní žena a udělala to, aby lidé pochopili, že je možné žít společně,“ řekla o Idanové Gandelsmanová.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

prycsnima ( 16. prosince 2017 14:44 )

 A Proto se taky ty primitivní moslemáci nehodí do Evropy . Nechť zůstanou doma a vom rdávaji kozy a ovce. To je jediný co dobře umí, jinák jsou k ho vnu.

dr.x.crement ( 16. prosince 2017 09:32 )

Tady je vidět v plné nahotě,že nelze uzavírat v nejbližších 100letech nějaký mír : islám a nacismus jsou si velice blízké.Kdo na to poukáže,jako např. doc.Konvička,je označen za extremistu.Evropa žije v bludu a probuzení bude velice bolestivé.

Zobrazit celou diskusi