Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Razie v Berlíně: Policie hledá spojence islamisty, který zabil i Češku Naďu (†34)

Autor: ČTK - 
14. prosince 2017
10:02

Berlínská policie zahájila dnes brzy ráno na několika místech německé metropole razii proti podezřelým islamistům. Podle deníku Bild jsou podezřelí z prostředí atentátníka Anise Amriho, který před rokem při útoku na vánoční trh v Berlíně zabil 12 lidí a další desítky zranil.

Zásah se týká mimo jiné berlínské čtvrti Neukölln, která je známá tím, že v ní žije hodně přistěhovalců. Policie při něm podle Bildu prohledala celkem sedm bytů a dalších objektů. Několik podezřelých zadržela.

Video  Vdovec po Češce, kterou zabili teroristé v Berlíně: Tohle říká o migrantech, Merkelové a muslimech.  - David Vaníček
Video se připravuje ...

V pozadí akce stojí informace o tom, že podezřelí přes Turecko odcestovali do Sýrie na území takzvaného Islámského státu, odkud se před nedávnem vrátili do Německa.

Anis Amri téměř přesně před rokem najel ukradeným kamionem na vánoční trhy na náměstí u Pamětního kostela císaře Viléma v Berlíně. Mezi jeho oběťmi byla i Češka Naďa Čižmárová (34). Amriho na útěku po několika dnech zastřelili policisté na severu Itálie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi