Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milovníci vína si přijdou na své i u našich sousedů: Slováci sbírají světová ocenění

Video se připravuje ...
Autor: mav, TV JOJ - 
13. prosince 2017
20:00

Slovenské víno již není pouze slovenské, ale i světové. Zatímco před lety byl úspěch na zahraničních vinařských soutěžích raritou, dnes je to úplně jinak. Poctivou prací se slovenští vinařští producenti stali součástí vinařského světa, ve kterém sklízejí jeden úspěch za druhým.

Slovenská vína patří mezi ta nejlepší. Úspěchy tamních vinařů v zahraničí vypovídají o tom, že i naši sousedé rozhodně patří na vinařskou mapu světa. 

Mluví o tom i nedávná prezentace slovenských vinařů ve francouzském Bordeaux. Tamní labužníci a velcí vinařští kritici nešetřili chválou. Dnes můžeme říci, že se slovenským vínem se ve světě počítá,“ říká vinař Vladimír Mrva.

Zatímco před lety byly úspěchy na mezinárodních vinařských soutěžích skutečně výjimečné, dnes slovenští vinaři obhajují své prvenství. Nejen na soutěžích v Evropě, ale i podstatně dál. V Americe i v Africe. Jsou to desítky našich vinařství, která získávají na těchto významných evropských a světových soutěžích nejen zlaté medaile, ale i tituly šampionů,“ říká prezident Svazu vinařů Slovenska Ľubomír Vitek. 








Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi