Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trump tráví 8 hodin denně před televizí, tepe ho oponent. Běžný člověk by dostal vyhazov

Autor: Darina Jíchová - 
11. prosince 2017
17:50

Demokrat Don Beyer ostře kritizoval prezidenta Donalda Trumpa, který podle posledních zpráv stráví denně před televizní obrazovkou osm hodin a více. Beyer se nechal slyšet, že za podobný zlozvyk „by už dávno běžný Američan přišel o práci“. Informoval o tom deník The Independent.

Zaměstnanci Bílého domu uvedli, že prezident vstává kolem půl šesté ráno, svůj den začíná jak jinak než u televize. „Jeho vlastní zaměstnanci uvedli, že sledováním televize stráví i osm hodin. Málokdy začne pracovat před půl desátou. Nedbá na výtky svého personálního šéfa, který ho odrazuje od sledování televize i od častého hraní golfu,“ napsal Beyer na Twitteru.

„Takové chování by pro běžného občana znamenalo vyhazov,“ dodal. Není to poprvé, co Beyer kritizoval Trumpovy pracovní návyky. Demokratovi se nelíbí ani to, že se prezident pravidelně věnuje golfu. Beyera asi nejvíce dopálilo, když Trump vyrazil na green během krize v Portoriku zničeném hurikánem Maria.

Trump den začíná s falešnými zprávami

Trumpův denní režim citoval Beyer ze článku, který vyšel v novinách The New York Times. Na 60 Trumpových kolegů, přátel a kongresmanů se v něm snažilo sestavit prezidentům rozvrh. Ráno si Trump pustí stanici CNN, kterou označuje za falešné zprávy. Pak přepne na zprávy na stanici Fox. Někdy prý sleduje i ranní show na NBC. „To ho pořádně rozohní a připraví na celý den,“ domnívají se jeho přátelé.

O čemž svědčí i mnohé veřejné spory, které měl s moderátory programu. „Jejich show ho pořádně vytočí a dodá mu energii,“ dodal Trumpův blízký přítel. Potom prezident zapne Twitter, jeho první příspěvky jsou většinou reakcí na to, co právě viděl v televizi.

Na ovladač může sáhnout pouze prezident

Zdroje uvedly, že v Bílém domě platí zásadní pravidlo a to, že se nikdo kromě prezidenta nesmí dotknout dálkového ovladače televize. Výjimka byla udělena pouze technikům. Pokud Trump zmešká svůj program, má prý nastavenou aplikaci, která mu vše nahraje a on se na to může podívat později. Trumpovi poradci uvedli, že prezident málokdy věří zprávám z televize, dokud je nemá od svých zaměstnanců potvrzené.

Trump tvrdí, že se na televizi vůbec nedívá

Sám Trump ale veškerá obvinění, že tráví čas u televize nebo na golfu, popírá. Prý se zabývá převážně „čtením dokumentů“. Na televizi se moc nedívám,“ řekl během své cesty po Asii, „ale lidé, kteří mě moc neznají, si myslí, že ano. Většinou mají nějaké klamné zdroje – falešné reportéry, však to znáte. Na televizi nemám čas, pořád jen čtu nějaké dokumenty“.

Reportéři NY Times se dopátrali toho, že prezident zakončí svůj pracovní den v podvečer a pak sleduje televizi v županu. Černým fixem si dělá poznámky o zprávách, které považuje za falešné a potom je komentuje na Twitteru. Po zveřejnění článku Trump zuřil, podle něj je to „totální fikce“ a novináři prý nemají žádný věrohodný zdroj.

Donald Trump při návštěvě zpustošeného Portorika:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi