Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Senátor sahal spící moderátorce na prsa. Po aféře končí, bylo toho víc

Autor: ČTK - 
7. prosince 2017
19:10

Americký demokratický senátor za stát Minnesota Al Franken ve čtvrtek oznámil rezignaci kvůli obviněním ze sexuálního obtěžování žen. K odstoupení ho ve středu vyzvala i většina demokratických senátorů, informovala agentura Reuters.

Na někdejší stoupající hvězdu Demokratické strany se v uplynulých týdnech snesla řada obvinění ze sexuálních deliktů. S prvním obviněním přišla už v listopadu moderátorka rozhlasových zpráv Leeann Tweedenová. Tehdejší komik Franken si prý od ní v roce 2006 během zábavního turné pro americkou armádu během nácviku jisté scénky násilně vynutil polibek. Následovala podobná obvinění dalších žen.

Tweedenová rovněž zveřejnila fotografii zachycující Frankena, jak jí sahá na prsa, zatímco spala v neprůstřelné vestě na palubě vojenského letounu při návratu z návštěvy amerických vojáků v Afghánistánu.

„V hloubi srdce vím, že jsem se ničeho nedopustil jako senátor, ničeho, co by zneuctilo tuto instituci,“ uvedl senátor v prohlášení. „Nicméně dnes oznamuji, že v nejbližších týdnech rezignuji jako člen Senátu Spojených států,“ dodal Franken.

V USA v posledních týdnech zveřejnila své zkušenosti řada obětí sexuálního zneužití. Kauzu rozpoutala aféra známého amerického producenta Harveyho Weinsteina, kterého ze znásilnění obvinilo několik žen.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

villon ( 8. prosince 2017 08:44 )

Tak on udělá takovou supr vtipnou fotku, ( málo platný, je to komik par excellence, to se ani po letech nezapře) a dočká se takovýho nevděku? A navíc se jí ani nedotýká!

Zobrazit celou diskusi