Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Srážka vlaků u německého Düsseldorfu: Desítky zraněných a popadané vedení

Autor: mah, ČTK - 
5. prosince 2017
21:40

Skoro 50 zraněných si vyžádala srážka osobního a nákladního vlaku poblíž západoněmeckého města Meerbusch, které leží u Düsseldorfu. O nehodě informují německé dráhy i média. Ze začátku panovala nejistota kolem počtu zraněných. Hasiči se totiž za cestujícími do vlaku dostali až poté, co drážní pracovníci uzemnili spadlé vedení. Před půl jedenáctou pak z vlaku vyprostili 155 cestujících. Tři lidé byli zraněni těžce.

Firma Deutsche Bahn (DB) uvedla, že nehoda se stala kolem 19:30 českého času, když se na trase mezi Krefeldem a Neussem srazil regionální rychlík společnosti National Express s nákladním vlakem DB.

Podle německých drah je na místě zhruba 20 zraněných. Německá média ale s odvoláním na policii píší o 50 lidech, kteří utrpěli zranění. Jejich závažnost zatím není jasná. Místní hasiči ještě kolem deváté hodiny informovali na sociální síti Twitter o tom, že ve vlaku stále zůstává 150 cestujících. Hasičům v jejich vyproštění brání popadané elektrické vedení.

Hasiči vydali po půl deváté tiskovou zprávu, ve které zopakovali, že ve vlaku je pouze pět zraněných. Nikdo z nich navíc není v ohrožení života. Na cestě na místo byli pracovníci DB, kteří by měli uzemnit utržené vedení, a umožnit tak hasičům a záchranářům začít s evakuací vlaku.

Před půl jedenáctou večer hasiči nakonec oznámili mnohem vyšší počet zraněných. Ze 155 cestujících ve vlaku se 41 zranilo lehce, tři středně a na místě jsou i tři těžčce zranění. Hasiči rovněž prostřednictvím sociálních sítí vyzvali řidiče, aby se okolí nehody vyhýbali vzhledem k pohybu velkého množství sanitek, které zraněné rozváží do nemocnic. Z fotografií místních hasičů je patrné, že je poškozena hlavně přední část vlaku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi